Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα διεθνής κοινοπραξία για τη διαχείριση των κρυπτονομισμάτων

Μια διεθνής κοινοπραξία για τη διαχείριση των ψηφιακών νομισμάτων, με τη συμμετοχή τεχνολογικών εταιρειών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κυβερνήσεων, ειδικών και ΜΚΟ, ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η εμφάνιση πολλών και διαφορετικών ψηφιακών νομισμάτων – από το Bitcoin έως το Libra του Facebook – έχει δημιουργήσει την ανάγκη για ένα κατάλληλο, ολοκληρωμένο ρυθμιστικό σύστημα. H νέα κοινοπραξία – σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα – στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, εστιάζοντας στην αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα, τη διαλειτουργικότητα, τη συνοχή και τη διαφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταίροι θα επιδιώξουν να σχεδιάσουν ένα σύνολο κατευθυντήριων αρχών για την υποστήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που εργάζονται για την απελευθέρωση της δυναμικής των ψηφιακών νομισμάτων.

Ο Mark Carney, κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε σχετικά: “Είναι κρίσιμο ότι οποιοδήποτε πλαίσιο για τα ψηφιακά νομίσματα εξασφαλίζει την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και τη νομιμότητα των πληρωμών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δίκαιο και ανοιχτό ανταγωνισμό. Χαιρετίζουμε την πλατφόρμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός ισχυρού πλαισίου διακυβέρνησης για τα ψηφιακά νομίσματα.”

Ο David Marcus, επικεφαλής του Libra, πρόσθεσε: “Συμφωνούμε ότι η καλή ρύθμιση είναι σημαντική για την επιτυχή και ασφαλή υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτή την εποικοδομητική συζήτηση”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις