Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γεγονός οι πρώτοι Kicksters στην Αθήνα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε, τον περασμένο Ιανουάριο, ο πρώτος κύκλος του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας Kick Athens, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014, ενώ οι πρώτοι Kicksters είναι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα δραστηριοποιηθούν στους κλάδους του τουρισμού, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ιατρικής.

Σύμφωνα με τον Director του Kick Athens, Πάνο Μπαλτά, για να συμμετέχει κάποιος πρέπει να έχει απλά μια επιχειρηματική ιδέα – ανεξάρτητα από την φύση του αντικειμένου και την μορφή της εταιρείας που θέλει να ιδρύσει – και βέβαια τον χρόνο να παρακολουθεί τα μαθήματα και τα workshops, καθώς και να γνωρίζει αγγλικά.

“Το Kick απευθύνεται σε όλους όσους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και θέλουν να μάθουν πώς μπορούν να την κάνουν πράξη. Η μεθοδολογία του Kick τους επιτρέπει να επιταχύνουν αποτελεσματικά την δημιουργία της δικής τους επιχείρησης, παρέχοντας τους καθοδήγηση βήμα-βήμα, ενώ οι συμμετέχοντες γίνονται παράλληλα μέλη της κοινότητας των Kicksters, με στόχο την ανάπτυξη διάδρασης και σχέσεων μεταξύ των μελών της”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Πάνος Μπαλτά.

Το Kick Athens μέσα από τους συμμετέχοντες
“Το kick A
thens με βοήθησε να ξεκαθαρίσω και να διαμορφώσω την τελική αυτή ιδέα μετά από πολύ και μεθοδική δουλειά, να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου καθώς και όλα εκείνα τα βήματα δράσης που χρειάζομαι για να μετατρέψω την ιδέα μου σε επιτυχημένη επιχείρηση. Επιπλέον, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό που πέρα και πάνω από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με έφερε σε επαφή με το οικοσύστημα και τους κατάλληλους ανθρώπους”, ανέφερε ο Αντώνης Ζέρβας.

“To Kick Athens και η μεθολογία του με έχουν βοηθήσει στην οργάνωση και στην μετεξέλιξη της ιδέας μου σε ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Επίσης είναι σημαντική εμπειρία η αλληλεπίδραση και με τις άλλες startups που συμμετείχαν στο πρόγραμμα όπως επίσης και η διεξαγωγή του στον πρωτοποριακό συνεργατικό χώρο The Cube”, ανέφερε η Μαρία Κουρούνη.

“Το Kick Athens είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πυκνής πληροφορίας που παρέχει τη θεωρία που χρειάζεται ένας νέος επιχειρηματίας, ώστε να κάνει την ιδέα του startup εταιρία. Η πληροφορία που προσφέρει είναι όση ακριβώς χρειάζεται, ούτε λιγότερη, ούτε περισσότερη. Η μεθοδολογία του με βοήθησε πολύ, ώστε να μπορέσω να ταξινομήσω τις επιχειρηματικές μου σκέψεις, να αξιολογήσω την ιδέα μου, να τη βελτιώσω, αλλά και να προχωρήσω στην υλοποίησή της σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να απαιτείται οικονομικό κόστος και άρα σοβαρό ρίσκο”, ανέφερε ο Δημήτρης Μακρής.

“Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βοήθησε να οργανώσω  και να ολοκληρώσω την ιδέα μου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι η μεθοδολογία του Kick είναι χρήσιμη σε όποιον έχει σκοπό να δημιουργήσει την δική του startup. Επιπλέον, ο χώρος διεξαγωγής του Kick Athens, το The Cube, μάς έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με άλλες startups εταιρίες, ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε προβληματισμούς”, ανέφερε η Άννυ Βλάχου.

1st team kick athens B_702x336
O Director του Kick Athens, Πάνος Μπαλτάς και ο ιδρυτής και υπεύθυνος του The Cube Σταύρος Μεσσήνης.

Ο δεύτερος κύκλος του Kick Athens
Ο δεύτερος κύκλος του Kick Athens θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Η “ταυτότητα” του Kick Athens
Σημειώνεται ότι το Kick Athens αποτελεί ένα διεθνούς φήμης, καινοτόμο, δομημένο και απόλυτα στοχευμένο πρόγραμμα εκμάθησης επιχειρηματικότητας, που αποτελείται από παρουσιάσεις, βιβλία, videos, workshops και networking. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε 6 εβδομάδες, διαρκεί 100 περίπου ώρες, και απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, που θέλουν να υλοποιήσουν άμεσα την επιχειρηματική τους ιδέα.

Στο πλαίσιο αυτό οι συμμετέχοντες παρακολουθώντας το Kick Athens λαμβάνουν επιχειρηματικές γνώσεις και καθοδήγηση βήμα-βήμα για την ίδρυση της επιχείρησής τους ενώ παράλληλα θα γίνονται μέλη της κοινότητας των Kicksters, με στόχο την ανάπτυξη διάδρασης και σχέσεων μεταξύ τους.

Τo Kick ξεκίνησε από το Seattle από τον Michal Libes, έναν “κατά συρροήν” επιχειρηματία και σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, λειτουργώντας αυτή την στιγμή σε 4 ηπείρους, ενώ στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις