Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο εξωτερικό στρέφονται οι angel investors της Τουρκίας

Συνέντευξη με τον Baybars Altuntaş, πρόεδρο της Turkish Business Angels Association και αντιπρόεδρο του European Business Angels Network (EBAN), φιλοξενεί η ιστοσελίδα της επενδυτικής εταιρείας KITE Invest. Σε αυτήν ο Altuntaş περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το startup και επενδυτικό οικοσύστημα της Τουρκίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τους angel investors.

Ο Altuntaş αναφέρεται και στη σημασία που δίνεται στην Τουρκία στην προσέλκυση ξένων angel investors.

“Το τουρκικό οικοσύστημα των angel investors είναι ακόμη πολύ πρόσφατο για να δημιουργήσει παγκόσμια success stories για exits εταιρειών. Για αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να πείσουμε επιτυχημένους angel investors από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ασία να συνεπενδύσουν στις τουρικές startups, ώστε να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στα exits. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνογνωσία είναι πιο πολύτιμη από τα χρήματα που δίνουν”.

Η TBAA δεν χρεώνει όσους ξένους επενδυτές θέλουν να γίνουν μέλη της και έχουν καταφέρει επιτυχημένα exits στο εξωτερικό.

Πρόσφατα το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε να πιστοποιεί τους angel investors της χώρας, ενώ πέρασε νόμο με τον οποίο το 75% των χρημάτων που επενδύουν εκπίπτουν από το φόρο εισοδήματός τους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις