Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nescafé: «Μπορούμε ΕΔΩ» για τους νέους, και… «έπαινος» προς το Startupper

Την απάντηση σε μια σειρά ερωτημάτων που απασχολούν ιδιαίτερα σήμερα τους νέους, και έχουν να κάνουν με το επαγγελματικό τους μέλλον, φιλοδοξεί να δώσει η νέα πρωτοβουλία «Μπορούμε ΕΔΩ» της Nescafé, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία πριν από μερικές ημέρες.

Το πρόγραμμα (που χρηματοδοτείται κατά 100% από την εταιρεία) έχει σχεδιαστεί να προσφέρει σε 200 νέους 18 – 35 ετών προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας, προκειμένου να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και πιστοποιήσεις που θα τους βοηθήσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευμένων νέων σε εξετάσεις για τη λήψη πιστοποιήσεων από ανεξάρτητο φορέα σε όλες τις ειδικότητες, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, ενώ και η ίδια η εταιρεία θα τους εντάξει στη λίστα των υποψηφίων εργαζόμενων για την πλήρωση θέσεων που τυχόν προκύψουν στην ίδια, αναλόγως των προσόντων που θα έχουν.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται:
– Σε άνεργους απόφοιτους πανεπιστημιακών και τεχνικών σχολών AΕΙ, ΑΤΕΙ, καθώς και σε απόφοιτους μετά-δευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 18-35 ετών.
– Σε εργαζόμενους επαπειλούμενους με ανεργία ή εργαζόμενους που δεν είναι ευχαριστημένοι με την εργασία τους και σκέφτονται να την εγκαταλείψουν.
– Σε φοιτητές / σπουδαστές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2015, θα διαρκέσει μέχρι περίπου το τέλος του 2015 και θα πραγματοποιηθεί στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Ι.Β.ΕΠ.Ε. στην Αθήνα, στην πλατεία Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος. Το διάστημα για την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται από τις 02.04.2015 ως και 30.04.2015.

Ηλίας Παπαδόπουλος, Nestlé Ελλάς.
O Ηλίας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Τμήματος Καφέ Nestlé Ελλάς.

Στην επίσημη έναρξη του προγράμματος, ο διευθυντής του τμήματος καφέ της Nestlé Ελλάς, Ηλίας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι «μέσα από το καινοτομικό πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης και εξειδίκευσης με πιστοποίηση, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την είσοδό τους στον επαγγελματικό κόσμο και να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους σε μια απαιτητική αγορά εργασίας. Ευχή όλων μας είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη νέα γενιά στην επιλογή της να παραμείνει στη χώρα μας και να υλοποιήσει ΕΔΩ τα όνειρά της».

Σημείωσε επίσης ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μόνο η αρχή μιας διαρκούς ανάλογης πρωτοβουλίας της εταιρείας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει τους νέους, και θα συνεχιστεί και μετά το τέλος του 2015».

Και… «έπαινος» στο Startupper!
Κατά τη διαδικασία των ερωταπαντήσεων μετά το τέλος της παρουσίασης της εταιρείας, ο επικεφαλής του τμήματος καφέ της Nestle ρωτήθηκε από το Startupper.gr εάν η εταιρεία σκοπεύει να «συνδέσει» τη συγκεκριμένη δράση της (αλλά και όσες ανάλογες ακολουθήσουν) με κάποια από τις δομές υποστήριξης των νέων επιχειρηματιών και των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), μιας και το πρόγραμμα έχει και στόχο να προσδώσει στους νέους τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να ξεκινήσουν την επιχειρηματική υλοποίηση των δικών τους ιδεών.

Από την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Μπορούμε ΕΔΩ» της Nescafé
Από αριστερά: η Θέκλη Πουλούκη, Γενική Διευθύντρια ΙΒΕΠΕ – ΣΕΒ, η Φλώρα Μαγκανάρη, Βοηθός Διευθυντή Κατάρτισης ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ, η Εύα Αντωνοπούλου, Δημοσιογράφος, η Ρενάτα Πυλαρινού, Υπεύθυνη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης AIESEC Greece, και ο Ηλίας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Τμήματος Καφέ Nestlé Ελλάς.

Στο άκουσμα της ερώτησης ο Ηλίας Παπαδόπουλος ομολόγησε ότι ξαφνιάστηκε ευχάριστα διότι κάτι τέτοιο δεν το είχε σκεφτεί, και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Startupper.gr τονίζοντας ότι θα κρατήσει και θα εξετάσει πολύ σοβαρά την υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις