Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αξία της Google ξεπερνά πλέον τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η Alphabet διατηρεί μια ισχυρή θέση στην αγορά και συνεχίζει να καινοτομεί στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και του cloud

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, πρόσφατα ανακοίνωσε ένα σημαντικό ορόσημο στις οικονομικές της επιδόσεις, ξεπερνώντας την κεφαλαιοποίηση των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το επίτευγμα δεν είναι μόνο μια απόδειξη της δύναμης και της σταθερότητας της εταιρείας, αλλά και ένα σαφές μήνυμα για την επιρροή που έχει στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η αύξηση της αξίας της μετοχής της Alphabet κατά περισσότερο από 10% κατά τη διάρκεια μιας μόλις ημέρας αποτελεί ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, αντικατοπτρίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εταιρεία και τις μελλοντικές της προοπτικές. Η απόδοση της μετοχής της Alphabet ήταν εντυπωσιακή, με αύξηση άνω του 23% από έτος σε έτος και 59% τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Alphabet τώρα αποτελεί την τέταρτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, μετά τη Nvidia, την Apple και τη Microsoft. Αυτό το ορόσημο τοποθετεί την εταιρεία σε ένα αποκλειστικό κλαμπ των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που προηγουμένως περιλάμβανε μόνο τις προαναφερθείσες εταιρείες.

Η άνοδος αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα εντυπωσιακά τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας, τα οποία υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Alphabet ανέφερε αύξηση κερδών σχεδόν 60% σε σύγκριση περσινή περίοδο. Αυτό το οικονομικό επίτευγμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιδόσεις των πλατφορμών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της Αναζήτησης Google, του YouTube και του Google Cloud.

Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε το πρώτο της μέρισμα 20 σεντ ανά μετοχή, ενισχύοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αυτή η κίνηση, μαζί με ένα σχέδιο αγοράς μετοχών, έτυχε θετικής υποδοχής από την αγορά και τους αναλυτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις