Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alphabet: Στα σκαριά προσφορά για την εξαγορά της Hubspot

Η πιθανή εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για την Alphabet και θα της επιτρέψει να θέσει σε λειτουργία μέρος του χρηματικού κεφαλαίου της, το οποίο έφτασε τα 110,9 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet , είναι σε συζητήσεις με τους συμβούλους της για πιθανή εξαγορά της HubSpot, εταιρείας λογισμικού διαδικτυακού μάρκετινγκ.

Οι μετοχές της HubSpot έκλεισαν με άνοδο 5% την Πέμπτη, αφού το Reuters ανέφερε ότι η Alphabet βρίσκεται σε συνομιλίες με τους συμβούλους της για να κάνει μια προσφορά για την εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ.

Η Alphabet έχει συζητήσει τις τελευταίες ημέρες πόσα θα πρέπει να προσφέρει και αν οι αξιωματούχοι της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας θα δώσουν το πράσινο φως για τη συμφωνία, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο άτομα κοντά στο θέμα.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αντιμετωπίσει αυξημένο αντιμονοπωλιακό έλεγχο. Πέρυσι, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε τη δεύτερη αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της Google, επιδιώκοντας στην ουσία να διαλύσει τη διαφημιστική της δραστηριότητα. Η προηγούμενη αντιμονοπωλιακή αγωγή του DOJ, που κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2020, κατηγόρησε την Google ότι διατηρεί παράνομα μονοπώλιο στην αγορά αναζήτησης.

Η πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να είναι μια σημαντική αγορά για τη μητρική εταιρεία της Google. Η HubSpot, με έδρα το Cambridge της Μασαχουσέτης, είχε κεφαλαιοποίηση περίπου 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν το Reuters αναφέρει το ενδιαφέρον της Alphabet. Η εταιρεία παρέχει στις επιχειρήσεις λογισμικό μάρκετινγκ, πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών.

Η Alphabet δεν έχει ακόμη υποβάλει προσφορά για το HubSpot και είναι αβέβαιο αν θα το κάνει, σύμφωνα με τo άρθρο.

Η πιθανή εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για την Alphabet η οποία έχει στην τράπεζα πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις