Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 2,5 εκατ. δολ. για την ελληνική Intale

Την προσέλκυση νέων επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η ελληνική startup εταιρία Intale, με την εμπορική ονομασία του βασικού της προϊόντος να αλλάζει από i-kiosk σε Intale Point, μέχρι το τέλος του 2015.

Intale_Point_Logo_702x336
Τα κεφάλαια αυτά προέρχονται από παλιότερους αλλά και νέους επενδυτές (συγκεκριμένα από τον Ευρωπαίο επενδυτή και επιχειρηματία Alexander Rittweger) και θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος και των πωλήσεων – με στόχο την επίτευξης του οράματος της εταιρείας που είναι να συνδέσει και να ενοποιήσει την αγορά εμπορίου (retail market).

Το PJ Tech Catalyst fund της Τράπεζας Πειραιώς, που είχε επενδύσει στον προηγούμενο γύρο, συμμετείχε και στην νέα αυτή επένδυση, ενώ οι μέχρι σήμερα συνολικές επενδύσεις στην εταιρεία ανέρχονται σε 5,5 εκατ. δολάρια.

CEO - Fanis Koutouvelis_702*336
Ο Φάνης Κουτουβέλης (ιδρυτής και CEO, Intale) δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτό το νέο γύρο επένδυσης, ειδικά αφού ο νέος μας επενδυτής θα έχει καθοριστικό ρόλο στο να μας κατευθύνει στην ανάπτυξη και επιτυχημένη προώθηση της μοναδικής μας λύσης στην παγκόσμια αγορά.  Προς το παρόν, εστιάζουμε αποκλειστικά στην Ελληνική αγορά και στην εξυπηρέτηση ενός ολοένα αυξανόμενου δικτύου πελατών, που είναι και τα θεμέλια για την όποια μελλοντική διεθνή επέκταση

22b446d
Ο Alexander Rittweger.

Ο Alexander Rittweger ανέφερε σχετικά: «Με χαρά θα υποστηρίξω τις προσπάθειες της Intale να φέρει μια επανάσταση στην αγορά των μικρών εμπορικών καταστημάτων με μια εξαιρετική λύση Software-as-a-Service (SaaS) που θα επιτρέπει σε όλους τους κρίκους τηςεφοδιαστικής αλυσίδας να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους, προς όφελος όλων.  Είμαι εντυπωσιασμένος από αυτά που έχουν ήδη επιτευχθεί από τον Φάνη και την ομάδα του και προσβλέπω στην περαιτέρω συνεργασία για να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα».

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Alexander Rittweger ξεκίνησε το PAYBACK το 1998 και το ανέπτυξε στη μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα πιστότητας (coalition loyalty platform) με 70 εκατομμύρια ενεργά μέλη στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ινδία, στο Μεξικό και στην Πολωνία. Το 2011, πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών στην American Express, σε μια συναλλαγή που αποτιμούσε την εταιρεία στα 1,4 δισ. δολ.

Έκτοτε, συνεχίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες επενδύοντας ως Angel Investor σε παγκόσμιες λύσεις για επιχειρήσεις ή καταναλωτές στον κλάδο του εμπορίου (retail).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις