Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος επιχειρηματικότητας VentureGarden στην Κρήτη

Το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα VentureGarden που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, δέχεται αιτήσεις για τον νέο χειμερινό κύκλο στην Κρήτη. Το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece και το Bizrupt, απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο VentureGarden, θα παρακολουθήσουν 8 μαθήματα σε 5 εβδομάδες βασισμένα στο δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του VentureGarden. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Πιστοί στο μότο του VentureGarden «Helping People Grow Ideas», οι εκπαιδευτές και μέντορες του προγράμματος θα δώσουν τα κατάλληλα εφόδια σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις ιδέες τους μαθαίνοντας σύγχρονα εργαλεία στρατηγικής και μάρκετινγκ για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, όπως το Value Proposition Canvas, το Empathy Map και μεθόδους έρευνας αγοράς.

Τα μαθήματα του VentureGarden στην Κρήτη θα ξεκινήσουν στις 7 Δεκεμβρίου 2020 και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εκτάκτως ηλεκτρονικά με περιορισμένη φυσική παρουσία, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στους χώρους του Bizrupt. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων, θα αξιοποιηθούν σύγχρονα και ασύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Ιδρυτικός δωρητής του προγράμματος είναι το The Hellenic Initiative, που υποστηρίζει από το 2014 το VentureGarden στην Ελλάδα. Την υλοποίηση του VentureGarden Ηράκλειο συνδράμουν με τις δωρεές τους η Κρητικής εταιρεία Phaistos Networks και η Fairlo, μία fintech startup από τη Σουηδία που πρόσφατα απέκτησε tech hub στο Ηράκλειο.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι 18 Νοεμβρίου την αίτηση συμμετοχής:https://resources.alba.acg.edu/vgaheraklionregistration.

Θα ακολουθήσει σύντομη προσωπική συνέντευξη για να επιλεγούν οι επιχειρηματίες που θα το παρακολουθήσουν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις