Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φετινό Grants4Ag: “Ζητούνται” βιώσιμες λύσεις σε προκλήσεις της αγροτικής παραγωγής

Newsroom
4'

Η Bayer ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις υποψηφίων για το φετινό πρόγραμμα Grants4Ag. Με αυτήν την πρωτοβουλία της, η Bayer, εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, προσφέρει οικονομική και επιστημονική στήριξη σε ερευνητές προκειμένου να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να δώσουν καινοτόμες λύσεις σε προκλήσεις έρευνας και ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από το 2015, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το πρόγραμμα έχει απονείμει περισσότερες από 100 υποτροφίες. Φέτος, οι νικητές του Bayer Grants4Ag καλούνται να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην ανάπτυξη ενός πιο βιώσιμου συστήματος παραγωγής τροφίμων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021.

“Το 2020, το πρόγραμμα Grants4Ag ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, καθώς πέτυχε να προσελκύσει κορυφαίες προτάσεις για μια σειρά δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης,” δήλωσε ο Phil Taylor, Επικεφαλής του τμήματος Ανοικτής Καινοτομίας, στο Τμήμα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer. “Η Bayer προωθεί την υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι’ αυτό, φέτος, το πρόγραμμα Grants4Ag θα υποστηρίξει προτάσεις που δεσμεύονται στην κατεύθυνση ενός πιο βιώσιμου συστήματος παραγωγής τροφίμων, επιλέγοντας ερευνητικά έργα που κινούνται σε αυτό το πεδίο.”

Το πρόγραμμα Grants4Ag της Bayer δεν απαιτεί την υποβολή λεπτομερών στοιχείων από τους υποψηφίους, και παράλληλα τους επιτρέπει να διατηρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα για οτιδήποτε προκύψει από την έρευνά τους. Ο κ. Taylor επισημαίνει ότι η εταιρεία θεωρεί αυτές τις υποτροφίες ως μια αρχική επένδυση σε κάτι το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε στενότερη και πιο μακρόπνοη συνεργασία με τη Bayer.

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, το οποίο συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 15.000 ευρώ, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με έναν επιστήμονα της Bayer ο οποίος θα αξιολογήσει και θα προσφέρει καθοδήγηση κατά την υλοποίηση του project.  Μάλιστα, υπότροφοι προηγούμενων ετών υπογραμμίζουν ότι αυτή ακριβώς η συμβουλευτική καθοδήγηση από επαγγελματίες είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί το πρόγραμμα Grants4Ag από οποιοδήποτε άλλο παραδοσιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

“Το πρόγραμμα Grants4Ag αποτελεί ένα σπουδαίο μέσο για να ξεκινήσουμε ή να δώσουμε ώθηση σε ένα ερευνητικό project,“ δηλώνει η Liz Skellam, Επίκουρη Καθηγήτρια Χημείας στο North Texas University, η οποία βραβεύτηκε το 2020. “Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που έκανε η ομάδα της Bayer, μέσω μεντόρων και τακτικών ενημερώσεων, είναι ανεκτίμητα. Συνολικά, έχει κανείς την ελευθερία να εργάζεται πάνω σ’ ένα project της επιλογής του και να το αναπτύσσει με την υποστήριξη του επιστημονικού δυναμικού της Bayer.“

Την περασμένη χρονιά, στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 600 συμμετοχές από 39 χώρες, από τις οποίες επιλέχτηκαν οι 24 που κέρδισαν υποτροφία. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Bayer Grants4Ag θα γίνει και φέτος σε συνεργασία με το Halo, μια εξειδικευμένη πλατφόρμα όπου οι επιχειρήσεις μπορούν, μέσα από ένα απλό και εύχρηστο interface, να έρχονται σε επαφή με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα.

“Για μια ακόμη φορά είμαστε ενθουσιασμένοι που καλούμαστε να στηρίξουμε τη Bayer και το φετινό πρόγραμμα Grants4Ag” δήλωσε ο Kevin Leland, ιδρυτής και CEO του Halo. “Σχεδιάσαμε το Halo ως μια πλατφόρμα συνεργασίας όπου διάφοροι ερευνητές μπορούν να ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την επίλυση των πιο πιεστικών προβλημάτων του κόσμου. Ανυπομονούμε να δούμε πώς η συνεργασία της Bayer με νεοφυείς επιχειρήσεις και πανεπιστήμια μπορεί να προωθήσει λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης στον γεωργικό τομέα.”

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις πιο δημοφιλείς λύσεις του προγράμματος, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης και τους κανόνες υποβολής προτάσεων είναι διαθέσιμες στο halo.science/company/bayer-crop-science.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Από Newsroom
Ακολουθήστε:
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.