Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft-Εξαγορά Activision: Πέμπτο συμβόλαιο 10 ετών

Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών στον χώρο του gaming.

 

Η Microsoft υπέγραψε ακόμη μια 10ετή συμφωνία στο cloud gaming για να φέρει τους τίτλους PC Activision-Blizzard και το Xbox σε περισσότερους πελάτες.

Μετά την υπογραφή παρόμοιων συμφωνιών με τους παρόχους υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών cloud Ubitus, Boosteroid, NVIDIA και φυσικά ένα 10ετές συμβόλαιο με τη Nintendo για να φέρει τα παιχνίδια Call of Duty στις πλατφόρμες της Nintendo, ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Redmond υπέγραψε τώρα 10ετή συμφωνία με τον παραγωγό υπηρεσιών διαδικτύου EE.

Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών στον χώρο του
gaming. Η συμφωνία καθυστερεί καθώς οι ρυθμιστικές αρχές χώρων όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ ασκούν έντονες πιέσεις, καθώς ανησυχούν για το θέμα του ανταγωνισμού στο cloud gaming.

Η Microsoft προσπαθεί να καθησυχάσει τις ρυθμιστικές αρχές σεβόμενη το ρόλο της και είναι σε θέση να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις στις οποίες ανησυχίες έχουν προκύψει.

Η Microsoft η οποία έχει υπογράψει συμφωνίες με την Boosteroid, τη Nvidia και τη Ubitus και την Nintendo στηρίζεται σε αυτές τις συμφωνίες για να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές δείχνοντας τους ότι δεν θέλει να έχει το μονοπώλιο και στηρίζεται σε συνεργασίες.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο του 2023, ενώ η βρετανική αρχή CMA θα πρέπει να δώσει την τελική απάντηση για την συμφωνία μέχρι τις 26 Απριλίου και τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 22 Μαΐου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις