Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Taylor & Hart: Η βουλγαρική Startup που «παντρεύει» τα διαμάντια με το blockchain σήκωσε 4 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για μια από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που χρησιμοποίησαν το blockchain για την παρακολούθηση της προέλευσης των διαμαντιών

Η βουλγαρική Startup κατασκευής κοσμημάτων κατά παραγγελία Taylor & Hart, με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε μια επένδυση από τη βρετανική τράπεζα Virgin Money, που ιδρύθηκε από τον Βρετανό επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, ως μέρος της ολοκλήρωσης του νέου της γύρου χρηματοδότησης ύψους 3,5 εκατομμυρίων λιρών (4,4 εκατ. δολάρια/3,97 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Virgin Money συμμετείχε στο νέο γύρο χρηματοδότησης της Taylor & Hart μαζί με τη βρετανική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων Active Partners και την ιδιωτική επενδυτική πλατφόρμα Seedrs.
Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να επιταχυνθεί το «άνοιγμα» της εταιρείας σε νέες αγορές, η οποία επί του παρόντος δραστηριοποιείται σε τέσσερις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βουλγαρίας.
Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει επίσης μέρος των κεφαλαίων για τη δημιουργία της επωνυμίας και της ψηφιακής της πλατφόρμας, καθώς και για την τόνωση της ανάπτυξης με στόχο να γίνει ηγέτιδα στην αγορά εξατομικευμένων δαχτυλιδιών αρραβώνων.

«Η Taylor & Hart δημιουργήθηκε για να μεταμορφώσει τον αδιαφανή και συντηρητικό τρόπο των αγορών δαχτυλιδιών, συνδυάζοντας τη δυνατότητα των πελατών μας να δημιουργούν μοναδικά και ουσιαστικά κοσμήματα σχεδιασμένα για να περνούν από γενιά σε γενιά, με επαναστατική υπηρεσία πολλαπλών καναλιών και εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Εμείς χαιρόμαστε που η Virgin Money και ο ευρύς κύκλος των επενδυτών μας υποστηρίζουν σε αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης, μαζί με τη συνεχή υποστήριξη από τον κύριο επενδυτή μας, την Active Partners», δήλωσε ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Nikolay Piriankov.

Η Taylor & Hart, που ιδρύθηκε το 2014, επικεντρώνεται στη χρήση αυθεντικών και βιώσιμων υλικών και διαμαντιών. Η εταιρεία έχει δει ετήσια αύξηση 200% στη ζήτηση για διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριό της.

Έχοντας αναπτύξει μια ιδιόκτητη πλατφόρμα λογισμικού, η Taylor & Hart προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να σχεδιάσουν τα δικά τους κοσμήματα και είναι μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που χρησιμοποίησαν το blockchain για την παρακολούθηση της προέλευσης των διαμαντιών, ώστε να εγγυηθούν τη διαφάνεια.

 

 

 

 

Photo by Sabrianna on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις