Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Conigital: “Σήκωσε” 500 εκατ. λίρες και γίνεται η καλύτερα χρηματοδοτούμενη startup οχημάτων χωρίς οδηγό

Η εταιρεία γίνεται η καλύτερα χρηματοδοτούμενη startup οχημάτων χωρίς οδηγό στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Η Conigital, μια πρωτοποριακή βρετανική εταιρεία οχημάτων χωρίς οδηγό, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών σε χρηματοδότηση Series A+.

Η εταιρεία αναπτύσσει μια πλατφόρμα οχημάτων χωρίς οδηγό “Lift and Shift” ConICAV για κάθε τύπο οχήματος. Μετασκευάζει και κατασκευάζει ειδικά οχήματα χωρίς οδηγό για βιομηχανικούς και εμπορικούς στόλους για διάφορες περιπτώσεις χρήσης.

Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα απομακρυσμένης παρακολούθησης και τηλελειτουργίας συμπληρώνει μια υβριδική  προσέγγιση AI και προσομοίωσης, η οποία εξασφαλίζει επίσης επεκτασιμότητα. Αυτό διευκολύνει περαιτέρω την έγκαιρη εμπορευματοποίηση σε κλειστά και ημι-κλειστά περιβάλλοντα όπως αεροδρόμια, λιμάνια, ναυπηγεία εφοδιαστικής, βιομηχανικές περιοχές και έξυπνες πανεπιστημιουπόλεις.

Η επένδυση συνδυάζει ίδια κεφάλαια και είναι το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής συνεργασίας με μια παγκόσμια εταιρεία υποδομών Private Equity, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 150 δισεκατομμυρίων λιρών. Η εταιρεία γίνεται η υψηλότερα χρηματοδοτούμενη startup οχημάτων χωρίς οδηγό στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει στρατηγικές ακαδημαϊκές συμμαχίες με μια σειρά ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, όπως το Πανεπιστήμιο του Coventry, το Πανεπιστήμιο του Essex και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Queensland.  Συνεργάζεται επίσης με την AWS και την BT, οι οποίες παρέχουν υποδομή επικοινωνιών αιχμής cloud και 5G.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις