Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elby: Μετατρέπει κτίρια σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Elby ξεκίνησε τις προπαραγγελίες για τη νέα της λύση φόρτισης που συνδέει την τροφοδοσία πολυώροφων κτιρίων με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο.

Η δανέζικη εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Elby λανσάρει έναν νέο τύπο φόρτισης που μετατρέπει τα κτίρια σε συνεργατικούς σταθμούς φόρτισης. Η Elby ξεκίνησε τις προπαραγγελίες για τη νέα της λύση φόρτισης που συνδέει την τροφοδοσία πολυώροφων κτιρίων με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο.

Προς το 2030, τα περισσότερα αυτοκίνητα στη Δανία θα λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι οι πόλεις πρέπει να είναι σε θέση να φορτίζουν έως και 20 φορές περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό, τι σήμερα.

Η νέα λύση φόρτισης της Elby συνδέει την τροφοδοσία πολυώροφων κτιρίων με τα αυτοκίνητα στο δρόμο. Ο φορτιστής (~ 11 kW) βρίσκεται σε ιδιωτική ιδιοκτησία, καλά προστατευμένος στον τοίχο της πολυκατοικίας και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου χρησιμοποιεί το δικό του καλώδιο για να περάσει το ρεύμα στο πεζοδρόμιο.

Η φιλοσοφία της Elby είναι να εγκαταστήσει φορτιστές όπου τα αυτοκίνητα είναι ήδη σταθμευμένα στο 95% του χρόνου, έτσι ώστε να μπορούν να φορτίζουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, ειδικά όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι φθηνότερη και πιο πράσινη.

Το επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται σε μια συνεργατική νοοτροπία, όπου οι ιδιοκτήτες κτιρίων λαμβάνουν μερίδιο των κερδών, έως και 60%, ανάλογα με το ποσό που χρεώνεται κάθε εβδομάδα.

Όταν ένα κτίριο ανήκει από κοινού, π.χ. σε συνεταιρισμό ή ένωση ιδιοκτητών, οι κάτοικοι επωφελούνται από τον φορτιστή.Οι φορτιστές που εκκρεμούν για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μπορούν να προπαραγγελθούν, με την πρωτοβουλία να αναμένεται να ξεκινήσει στην ευρύτερη περιοχή της Κοπεγχάγης το πρώτο εξάμηνο του 2024.  Για συνεταιρισμούς, ιδιοκατοίκηση και δημόσια στέγαση, η Elby θα επιδιώξει να καλύψει τη δαπάνη για τον φορτιστή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις