Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ecoworks: “Σήκωσε” 40 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις κτιρίων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ψηφιακό σχεδιασμό που υποστηρίζεται από AI.

 

Η κλιματικά ουδέτερη εταιρεία ανακαίνισης κτιρίων ecoworks ανακοίνωσε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους Series A μέχρι σήμερα στον παγκόσμιο τομέα τεχνολογίας κατασκευών ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό ανεβάζει τη χρηματοδότηση της εταιρείας σε πάνω από 82 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ecoworks προσφέρει κλιματικά ουδέτερες λύσεις ανακαίνισης για τον κλάδο της στέγασης. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ψηφιακό σχεδιασμό που υποστηρίζεται από AI, κατασκευάζοντας και συναρμολογώντας προκατασκευασμένα στοιχεία πρόσοψης και στέγης για να μετατρέψει πολυκατοικίες σε πρότυπο Net Zero μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες

Τα στοιχεία πρόσοψης από την ecoworks είναι ήδη εξοπλισμένα με ενσωματωμένα παράθυρα, μόνωση και τεχνολογία κτιρίων.

Ως αποτέλεσμα, οι πολυκατοικίες μπορούν να μετατραπούν σε καθαρό μηδενικό πρότυπο μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Αυτό αυξάνει επίσης την αξία του κτιρίου πάνω από 100%.

Η εταιρεία εφαρμόζει ήδη την τεχνολογία της σε μεγάλο αριθμό κτιρίων στη Γερμανία και αναπτύσσει συνεχώς την γκάμα των προϊόντων της.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε το World Fund μαζί με άλλους επενδυτές που περιλαμβάνουν τους Haniel, KOMPAS VC και ISAI. Δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά, οι επενδυτές βασίζονται σε γρήγορα κλιμακούμενες λύσεις για την αυξανόμενη ανάγκη ανακαίνισης στον οικιστικό, βιομηχανικό και εμπορικό τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις