Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elv.ai: Χρηματοδότηση ύψους 500 χιλ. ευρώ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυo

Η Elv.ai καταπολεμά τις απάτες και τη ρητορική μίσους χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Η νεοφυής επιχείρηση Elv.ai εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το επενδυτικό ταμείο CB ESPRI Impact One, το οποίο επικεντρώνεται στη στήριξη εταιρειών και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την έρευνα των υπηρεσιών πληροφόρησης.

Η Elv.ai καταπολεμά τις απάτες και τη ρητορική μίσους χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Η σλοβακική startup συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με ανθρώπινους συντονιστές για να κάνει το διαδίκτυο ασφαλέστερο. Προστατεύει επίσης την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης και των δημόσιων οργανισμών στα κοινωνικά τους δίκτυα.

Ιδρύθηκε αρχικά ως μη κερδοσκοπικό έργο από τη σλοβακική υπηρεσία επικοινωνιών New School Communications ως απάντηση στον υβριδικό πόλεμο και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Ανταποκρινόμενη στην υψηλή ζήτηση πέρυσι, ο οργανισμός διαχώρισε την υπηρεσία σε μια ξεχωριστή startup, την elv.ai, για να βοηθήσει στην προστασία των κοινωνικών δικτύων των πελατών από παραπληροφόρηση, φάρσες, ψεύτικα προφίλ και απάτες.

Λόγω της δυναμικής και του πλαισίου της γλώσσας, η Elv.ai συνδύασε την τεχνητή νοημοσύνη με ανθρώπινους συντονιστές που ελέγχουν την τεχνητή νοημοσύνη και αναγνωρίζουν πιθανές γλωσσικές διαφοροποιήσεις που δεν λαμβάνονται υπόψη από την τεχνολογία.

Από την έναρξη του έργου τον Μάρτιο του 2022, η elv.ai έχει αποκρύψει ή διαγράψει περισσότερα από 2.500.000 σχόλια μίσους ή παραπληροφόρησης και έχει εντοπίσει περισσότερα από 5.000 ψεύτικα προφίλ.

Χάρη στην επένδυση, η Elv.ai κυκλοφόρησε το προϊόν της στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου προστατεύει τις συζητήσεις και τα κοινωνικά δίκτυα της Prima TV και του εκδοτικού οίκου Economia.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις