Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Visa ολοκλήρωσε την εξαγορά της Pismo

Ο παγκόσμιος ηγέτης στις ψηφιακές πληρωμές, είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι σχεδίαζε να αποκτήσει την Pismo για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δηλώνοντας τότε ότι αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στη Visa να παρέχει περισσότερες λύσεις στους πελάτες της και να επεκτείνει το γεωγραφικό αποτύπωμα της Pismo.

Η Visa ολοκλήρωσε την εξαγορά της Pismo, εταιρείας τεχνολογίας που παρέχει μια πλατφόρμα επεξεργασίας all-in-one για τραπεζικές υποδομές, πληρωμές και χρηματοοικονομικές αγορές.

Ο παγκόσμιος ηγέτης στις ψηφιακές πληρωμές, είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι σχεδίαζε να αποκτήσει την Pismo για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δηλώνοντας τότε ότι αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στη Visa να παρέχει περισσότερες λύσεις στους πελάτες της και να επεκτείνει το γεωγραφικό αποτύπωμα της Pismo, η οποία είχε δραστηριότητες στη Λατινική Αμερική, στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στην Ευρώπη.

Με την προσθήκη αυτής της παγκόσμιας cloud-native πλατφόρμας και βασικής τραπεζικής, η Visa και η Pismo θα παρέχουν από κοινού στους πελάτες βασικές τραπεζικές δυνατότητες επεξεργασίας έκδοσης καρτών σε όλους τους τύπους προϊόντων μέσω διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API) εγγενών στο cloud.

Η πλατφόρμα Pismo θα επιτρέψει επίσης στη Visa να παρέχει στους πελάτες χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων υποστήριξη και συνδεσιμότητα για αναδυόμενες μεθόδους πληρωμής και δίκτυα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο.

Η Pismo θα διατηρήσει την τρέχουσα διοικητική της ομάδα με επικεφαλής τον Ricardo Josua.

Με εκατομμύρια εμπόρους και επιχειρήσεις στη μία πλευρά του δικτύου της Visa και την ασφάλεια και την κανονιστική συμμόρφωση που ήδη εφαρμόζεται, η επέκταση του δικτύου ώστε να συμπεριλάβει νέες δυνατότητες μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις, ανέφερε η PYMNTS όταν ανακοινώθηκε η τότε προγραμματισμένη εξαγορά τον Ιούνιο.

Σε μια άλλη πρόσφατη κίνηση, η Visa και η CIBC δήλωσαν στις 9 Ιανουαρίου ότι έχουν δημιουργήσει μια νέα συνεργασία για να βοηθήσουν τους πελάτες της τράπεζας να στέλνουν εμβάσματα πέρα από τα σύνορα. Αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις