Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Evli Growth Partners ηγείται επένδυσης ύψους 40 εκατ. ευρώ στη νεοφυή επιχείρηση Bob W

Το νέο κεφάλαιο έχει ως στόχο να τροφοδοτήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχείρησης, συγκεντρώνοντας πλέον πάνω από 71 εκατομμύρια ευρώ από τα μέσα του 2020.

 

Η Bob W, μια πλατφόρμα φιλοξενίας με έδρα το Ελσίνκι, συγκέντρωσε 40 εκατομμύρια ευρώ σε έναν επενδυτικό γύρο Series B. Το νέο κεφάλαιο έχει ως στόχο να τροφοδοτήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχείρησης, συγκεντρώνοντας πλέον πάνω από 71 εκατομμύρια ευρώ από τα μέσα του 2020.

Το μεγαλύτερο ποσό στην Bob W μέχρι στιγμής έχει δοθεί από τον επικεφαλής επενδυτή Evli Growth Partners μαζί με τους ιδρυτές της Wise Taavet Hinrikus και Sten Tamkivi, το επενδυτικό όχημα Taavet+Sten, Flashpoint και τον συνιδρυτή της Supercell Mikko Kodisoja, καθώς και πλήθος υφιστάμενων επενδυτών.

Η φινλανδική startup προσφέρει διαμονή μεταξύ ξενοδοχείων και διαμερισμάτων σύντομης διαμονής ή κατοικιών όπως η Airbnb, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν κάθε βράδυ, εβδομαδιαία ή μηνιαία.

Στη διάρκεια του γύρου Series A ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ στα τέλη του 2022, η Bob W είδε τα ετήσια έσοδά της να αυξάνονται κατά 800%, παράλληλα με υγιή περιθώρια, επιτυγχάνοντας μέση βαθμολογία επισκεπτών 4.8 (στα 5) και καθαρή βαθμολογία διοργανωτή κοντά στο 90.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις