Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το νέο fund του ελβετικού VC fund Founderful πλησιάζει το 70%, στα 85 εκατ. δολάρια

Το δεύτερο fund του Founderful υποστηρίζεται από αρκετούς θεσμικούς επενδυτές και οικογενειακά γραφεία, καθώς και ιδρυτές μονόκερων από τις Duolingo, Climeworks, GetYourGuide, Delivery Hero και Scandit.

Το Founderful, ένα ελβετικό VC fund παλαιότερα γνωστό ως Wingman Ventures, ανακοίνωσε ότι το νεότερο ταμείο του, που στοχεύει σε 120 εκατομμύρια δολάρια, έχει φτάσει στο 70%, που αντιστοιχεί σε 85 εκατομμύρια δολάρια.
Το ταμείο ειδικεύεται στην παροχή pre-seed χρηματοδοτήσεων νεοσύστατων επιχειρήσεων τόσο με το απαραίτητο κεφάλαιο όσο και με την τεχνογνωσία του κλάδου, δημιουργώντας πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.
Η εταιρεία έχει δώσει σχεδόν 60 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 40 νεοσύστατες επιχειρήσεις. Από αυτές τις 40+ νεοσύστατες επιχειρήσεις, 109 ιδρυτές έχουν γίνει υπεύθυνοι για τη δημιουργία πάνω από 1.000 θέσεων εργασίας και συγκεντρώνουν σχεδόν 6 φορές πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με το frim, το δεύτερο fund του Founderful υποστηρίζεται από αρκετούς θεσμικούς επενδυτές και οικογενειακά γραφεία, καθώς και ιδρυτές μονόκερων από τις Duolingo, Climeworks, GetYourGuide, Delivery Hero και Scandit.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις