Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Finom: “Σήκωσε” χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ

Ανταγωνίζεται μεγάλες τράπεζες και μια σειρά από νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Wise και η Revolut.

Η Finom εξασφάλισε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να ενισχύσει την προσφορά προϊόντων της, να υποβληθεί σε νέες πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και να επεκτείνει τις λογιστικές υπηρεσίες της για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ΜμΕ.

Η εξασφάλιση ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν ήταν τόσο απλή αυτές τις μέρες όσο ήταν πριν από μερικά χρόνια, εν μέσω εξάντλησης κεφαλαίων και δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Ωστόσο, ο τραπεζικός πάροχος μικρομεσαίων επιχειρήσεων Finom μόλις προχώρησε σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series B ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, με επικεφαλής τον υπάρχοντα επενδυτή General Catalyst και τον νέο υποστηρικτή Northzone.

Ο γύρος χρηματοδότησης, ο οποίος ανεβάζει το συνολικό αντληθέν κεφάλαιο της Finum σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιήθηκε επίσης με τη συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Cogito Capital, Entrée Capital, FJLabs, s16vc και Target Global.

Ανταγωνίζεται μεγάλες τράπεζες και μια σειρά από νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Wise και η Revolut.

Ιδρύθηκε το 2019 και απασχολεί περίπου 250 άτομα, έχει γραφεία στην Ολλανδία και την Κύπρο και προσλαμβάνει επίσης προσωπικό στην Ισπανία και την Πολωνία, όπου προσφέρει επίσης τις υπηρεσίες της. Έχει επίσης παρουσία σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις