Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Signal Ocean επενδύει 10 εκατομμύρια δολάρια στη Spire

Η Signal Ocean συμφώνησε σε μια νέα συμφωνία στρατηγικής επένδυσης στην εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Spire, η οποία θα δει την Signal Ocean να αποκτά μερίδιο 10 εκατομμυρίων δολαρίων στην επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 2012 και το 2021 εισήλθε στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

“Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Spire, ηγέτη στη διαστημική τεχνολογία και καθιερωμένο πάροχο θεμελιωδών δεδομένων για τον ναυτιλιακό τομέα με παγκόσμια, διατομεακή εμβέλεια”, δήλωσε ο Ιωάννης Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος του The Signal Group.
“Η βασική μας πεποίθηση είναι ότι η υιοθέτηση της τεχνολογίας στον ναυτιλιακό τομέα επιταχύνεται μέσω ενός καλά συνδεδεμένου τεχνολογικού οικοσυστήματος που αξιοποιεί συνέργειες προς τελικό όφελος των χρηστών μας”.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Spire και η Signal Ocean θα συνεργαστούν για να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες και δυνατότητές τους, ενσωματώνοντας τα σύνολα δεδομένων θαλάσσιας παρακολούθησης της Spire με την τεχνογνωσία της Signal Ocean στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τη μηχανική μάθηση και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών για τη ναυτιλία.

“Η Signal, ως ομάδα, φέρνει βαθιά γνώση του ναυτιλιακού τομέα που αποκτήθηκε με την πάροδο των ετών μέσω της υποστήριξης λειτουργίας εμπορικών πλοίων, της ανάπτυξης ιδιόκτητων εργαλείων ανάλυσης και των πολλαπλών, επιτυχημένων επενδύσεών της στη ναυτιλία, την εφοδιαστική και τον χώρο των εμπορευμάτων”, δήλωσε ο Peter Platzer, Διευθύνων Σύμβουλος της Spire Global.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που αξιοποιούμε την τεχνογνωσία της Signal σε συνδυασμό με τις μοναδικές δυνατότητες δεδομένων της Spire για να προωθήσουμε ουσιαστική καινοτομία που μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε και πλοηγούμαστε στον ναυτιλιακό τομέα”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις