Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Onego Bio: Εξασφαλίζει 40 εκατ. δολάρια για πρωτεΐνη αυγών που δεν προέρχονται από ζώα

Η Onego.bio αξιοποιεί τη ζύμωση ακριβείας με πατενταρισμένη τεχνολογία μυκήτων για να δημιουργήσει πρωτεΐνη αυγών που δεν προέρχονται από ζώα, ιδανική για κατασκευαστές τροφίμων.

 

Η Onego Bio ολοκλήρωσε τον γύρο χρηματοδότησης Series A ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για να οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση και την κατασκευή πρωτεΐνης αυγών μέσω ζύμωσης ακριβείας. Η χρηματοδότηση Series A της Onego είναι ένας από τους μεγαλύτερους γύρους Α στις σκανδιναβικές χώρες, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 56 εκατομμύρια δολάρια.

Η Onego Bio ιδρύθηκε το 2022 ως spinoff από το VTT από την πρωτοπόρο εναλλακτικών πρωτεϊνών Maija Itkonen (CEO) και τον πρωτοπόρο της ζύμωσης ακριβείας Christopher Landowski (CTO). Η εταιρεία παράγει πρωτεΐνη αυγού χωρίς ζώα με ζύμωση ακριβείας χρησιμοποιώντας πατενταρισμένη τεχνολογία μυκητιακής ζύμωσης παγκόσμιας κλάσης που είναι ανώτερη σε παραγωγικότητα και επεκτασιμότητα.

Έχει επιδείξει δυναμικό βιομηχανικής παραγωγής 120 g / L σε δοχεία ζύμωσης 250 000 L, επιτρέποντάς της να επιτύχει ανταγωνιστικά σημεία τιμών με τον συμβατικό τρόπο παρασκευής πρωτεΐνης αυγού.

Καλύπτοντας τις ανάγκες της βιομηχανίας τροφίμων, το Bioalbumen του είναι βιοπανομοιότυπο με την κύρια πρωτεΐνη στο ασπράδι αυγού κοτόπουλου, την ωοαλβουμίνη. Διατροφικά πλήρες, το Bioalbumen® περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, έχει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία πεπτικότητας πρωτεϊνών PDCAAS 1,0 και παρέχει ένα επιβλητικό >90 g πρωτεΐνης ανά 100 g. Με καθαρή ουδέτερη γεύση και ανώτερες λειτουργικές ιδιότητες, είναι ένα ιδανικό βιομηχανικό συστατικό για την αντικατάσταση των αυγών και την ενίσχυση της υφής, της γεύσης και της απόδοσης ενός ευρέος φάσματος εφαρμογών σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων.

Η Onego συνεργάζεται επί του παρόντος με περισσότερες από 25 γνωστές εταιρείες CPG, ενσωματώνοντας το Bioalbumen® στον αγωγό καινοτομίας τους για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων αρτοσκευασμάτων, ζαχαροπλαστικής, σνακ, σάλτσες, ζυμαρικά, εναλλακτικές λύσεις κρέατος και πολλά άλλα.

Ο γύρος διεξήχθη από τον ιαπωνικό-σκανδιναβικό επενδυτή NordicNinja και περιελάμβανε επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου από την Tesi και την EIT Food, τους υφιστάμενους επενδυτές Agronomics, Maki.vc, Holdix, Turret και ορισμένους στρατηγικούς εταίρους.

Ο γύρος της σειράς Α περιλαμβάνει επίσης 10 εκατομμύρια δολάρια από την Business Finland, έναν δημόσιο οργανισμό υπό τη φινλανδική κυβέρνηση που υποστηρίζει την καινοτομία για την επιτάχυνση της συστημικής αλλαγής για την επίλυση σημαντικών παγκόσμιων προκλήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις