Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΠΑΜΑΚ και Accenture εκπαιδεύουν επαγγελματίες προγραμματιστές που θα μπορούν να προσληφθούν άμεσα

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο 2ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΠΑΜΑΚ με τίτλο «Σύγχρονες Τεχνολογίες Προγραμματισμού: Java & Spring Academy» και στόχο την κατάρτιση των συμμετεχόντων σε σύγχρονες μεθοδολογίες και πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού.

 

 

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Accenture, πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, η οποία έχει επενδύσει στη Θεσσαλονίκη με τη λειτουργία Κέντρου Τεχνολογίας, παρουσιάζουν το πρόγραμμα συνεργασίας που τιτλοφορείται Εκπαιδευτείτε – Προσληφθείτε».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο 2ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΠΑΜΑΚ με τίτλο «Σύγχρονες Τεχνολογίες Προγραμματισμού: Java & Spring Academy» και στόχο την κατάρτιση των συμμετεχόντων σε σύγχρονες μεθοδολογίες και πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να εργαστούν ως μέλη ομάδων ανάπτυξης λογισμικού, τόσο στην Accenture όσο και στον ευρύτερο κλάδο της βιομηχανίας λογισμικού.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 105 ωρών, περιλαμβάνει θεωρητικές διαλέξεις και εργαστηριακά μαθήματα ενώ συνοδεύεται από παράλληλη ανάπτυξη ατομικού project προσομοιώνοντας τις διαδικασίες ανάπτυξης έργων λογισμικού σε πραγματικό περιβάλλον.

Το κόστος του και για τους 16 συμμετέχοντες καλύπτεται πλήρως από χορηγία της Accenture. Η διδασκαλία πραγματοποιείται με υβριδικό τρόπο, καθώς τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα τόσο στις εγκαταστάσεις της Accenture αλλά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης που παρέχεται από το ΚΕΔΙΒΙΜ.

«Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα και με τη συνδρομή εξαιρετικών διδασκόντων ουσιαστικά φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως της πρότερης εμπειρίας τους, σε junior software developers που θα μπορούν άμεσα να απασχοληθούν μετά το πέρας της εκπαίδευσης», δήλωσε ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος και Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΑΚ, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, εκτιμώντας ότι «η πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή και του 1ου κύκλου του προγράμματος παρέχει τις καλύτερες εγγυήσεις και για τη λειτουργία του τρέχοντος κύκλου».

Ο διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Accenture Νικόλαος Μοσχάτος, ανέφερε πως η εταιρεία, με βάση το πλάνο προσλήψεων που έχει αναπτύξει στη Θεσσαλονίκη, ενισχύει τη συνεργασία της με κορυφαία πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδος. «Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά την ακαδημαϊκή κοινότητα με την αγορά εργασίας, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε δυναμικούς νέους και νέες από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, να βρουν άμεσα θέσεις υψηλής απασχολησιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Get Trained. Get Hired!» σημείωσε.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις