Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hexis: Ελίτ αθλητές επενδύουν στην εφαρμογή διατροφής – Συγκέντρωσε 1,6 εκατ. λίρες

Οι αθλητές Demi Vollering, Mark Cavendish και Christian Eriksen είναι μεταξύ των επενδυτών αγγέλων της εφαρμογής

Η Hexis, η οποία χρησιμοποιεί προηγμένα αναλυτικά στοιχεία για τη βελτιστοποίηση των διατροφικών σχεδίων των αθλητών, έχει συγκεντρώσει έναν γύρο χρηματοδότησης Pre-Seed ύψους 1,6 εκατομμυρίων λιρών. Η Hexis χρησιμοποιεί ένα επιστημονικό σύστημα κωδικοποίησης υδατανθράκων το οποίο υπολογίζει και προβλέπει τις ανάγκες ενός αθλητή με συνεχή προσαρμογή σύμφωνα με την προπόνηση ενός αθλητή για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και την επιτάχυνση της αποκατάστασης.
Η APEX, η Sport Republic και η Dopamine Sport Ventures συμμετείχαν στον γύρο, με χρηματοδότηση επίσης από αγγέλους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων νικητών του Tour de France και Ολυμπιονικών.
Η εταιρεία διευθύνεται από τον Δρ David Dunne, τον Δρ Sam Impey και τον καθηγητή James Morton και η ομάδα επικεντρώνεται στην ανθρώπινη απόδοση, την αθλητική διατροφή, τη φυσιολογία της άσκησης, την αλλαγή συμπεριφοράς, την επιστήμη των δεδομένων και την επιστήμη των υπολογιστών. Η ομάδα καλωσόρισε επίσης τον Stephen Moon, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Science in Sport, στο διοικητικό της συμβούλιο.
Οι πελάτες της Hexis περιλαμβάνουν Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές, επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας και αθλητές της Formula 1.
Με την πρόσθετη χρηματοδότηση, η Hexis σχεδιάζει να ενισχύσει την τεχνολογική της υποδομή, να επεκτείνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας της και να ενισχύσει τις συνεργασίες με αθλητικούς οργανισμούς, προπονητές και μεμονωμένους αθλητές. Το μακροπρόθεσμο όραμα της περιλαμβάνει την επέκταση σε νέες αθλητικές αγορές και την καθιέρωσή της ως ηγέτη στην αθλητική τεχνολογία και την απόδοση των αθλητών.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις