Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Edtech Futura εξασφαλίζει 14 εκατ. ευρώ για εξατομικευμένη μάθηση με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης

Η Futura έχει αναπτύξει την "Alice", έναν εικονικό δάσκαλο που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και χρησιμοποιεί μοντέλα μεγάλης γλώσσας για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εξηγήσεων και μαθησιακού υλικού προσαρμοσμένου στο επίπεδο, τις γνώσεις και το στυλ μάθησης κάθε μαθητή.

Η εταιρεία Edtech Futura ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει με επιτυχία 14 εκατομμύρια ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης Series A. Επικεφαλής του γύρου ήταν η Eurazeo, με τη συμμετοχή του υφιστάμενου επενδυτή United Ventures και του νέου επενδυτή Axon Partners Group.

Ιδρύθηκε το 2020 και έχει αναπτύξει έναν καινοτόμο αλγόριθμο που εξατομικεύει και βελτιστοποιεί τις μαθησιακές ικανότητες των μαθητών. Ο αλγόριθμος αναπαράγει την εμπειρία της συνεργασίας με έναν εξειδικευμένο καθηγητή που κάνει ιδιαίτερα. Οι μαθητές που χρησιμοποιούν το Futura έχουν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους μάθησης.

Η εταιρεία βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη ως παράγοντα αλλαγής του παιχνιδιού στον χώρο του edtech. Επιτρέπει την εξατομικευμένη μάθηση σε κλίμακα και σε προσιτή τιμή, καθιστώντας έτσι την εκπαίδευση πιο προσιτή σε όλους.

Για να βελτιώσει περαιτέρω τη μαθησιακή εμπειρία, η Futura έχει αναπτύξει την “Alice”, έναν εικονικό δάσκαλο που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και χρησιμοποιεί μοντέλα μεγάλης γλώσσας για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εξηγήσεων και μαθησιακού υλικού προσαρμοσμένου στο επίπεδο, τις γνώσεις και το στυλ μάθησης κάθε μαθητή.

Η Futura σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση για να επενδύσει περαιτέρω στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, να επεκταθεί σε νέους επιχειρηματικούς τομείς και να αναπτύξει την ομάδα της σε όλη την Ευρώπη, στοχεύοντας σε διεθνείς προσλήψεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις