Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Met Gala: Οι AI εικόνες της Katy Perry και της Rihanna που έγιναν viral!

Η περίπτωση του Met Gala φέρνει στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα της ηθικής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης

Το Met Gala, ένα από τα πιο εντυπωσιακά events στον κόσμο της μόδας, φαίνεται να έχει πέσει θύμα της τεχνητής νοημοσύνης και των νέων τεχνολογικών εξελίξεων.

Το φετινό Met Gala, εξαιτίας της διαρροής ψεύτικων φωτογραφιών που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη, φαίνεται να έχει εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην ιστορία της εκδήλωσης. Με πρωταγωνιστές επωνύμους όπως η Katy Perry και η Rihanna, οι οποίες δεν παραβρέθηκαν στο γεγονός, αλλά παρ’ όλα αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η Katy Perry, μοιράστηκε δύο τέτοιες εικόνες μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, σχολιάζοντας χιουμοριστικά ότι «δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο MET καθώς έπρεπε να δουλέψει». Οι εικόνες αυτές, παρά το γεγονός ότι είναι προφανές ότι είναι ψεύτικές, έγιναν viral σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας σύγχυση και αντιδράσεις από τους θαυμαστές της.

Βλέποντας τις φωτογραφίες, θα μπορούσατε να πιστέψετε ότι η τραγουδίστρια έφτασε στη μεγάλη βραδιά της μόδας φορώντας αυτό το φόρεμα που μοιάζει με δάσος, όμως σε όλες τις άλλες φωτογραφίες του Met Gala, το χαλί ήταν λευκό και πράσινο ως μέρος του θέματος “Garden of Time” ενώ στη φωτογραφία της Katy Perry, είναι μπεζ και κόκκινο.

Πέρα από την Katy Perry όμως, και η Rihanna πριν από το event, ανακοίνωσε στους θαυμαστές της ότι θα εμφανιζόταν στο Gala, βάφοντας μάλιστα τα μαλλιά της ροζ για την εν λόγω εκδήλωση.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της Rihanna με ένα εντυπωσιακό, βασιλικό φόρεμα, εμπνευσμένο από κήπο. Το φόρεμα έχει φουσκωτούς ώμους, αλλά και κεντήματα που απεικονίζουν πουλιά, αμπέλια και λουλούδια. Παρόλα αυτά, παρά τις 2.6 εκατομμύρια προβολές, ούτε αυτή η εικόνα ήταν αληθινή αφού η Rihanna είχε βάψει τα μαλλιά της ροζ. Επίσης, το περιοδικό People έτσι κ αλλιώς είχε αναφέρει  ότι η τραγουδίστρια έπρεπε να απουσιάσει από το event λόγω γρίπης.

Η προσπάθεια να διακριθεί η πραγματικότητα από το ψεύτικο περιεχόμενο δεν είναι νέα στον κόσμο των μέσων και της ψυχαγωγίας. Ωστόσο, οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης φέρνουν μια νέα διάσταση σε αυτό το ζήτημα. Οι φωτογραφίες που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη γίνονται όλο και πιο πειστικές, ενώ η δυσκολία να διακριθεί η πραγματικότητα από το ψεύδος αυξάνεται δραματικά.

Η περίπτωση του Met Gala φέρνει στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα της ηθικής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. Ενώ η δημιουργία ψεύτικων εικόνων μπορεί να φαίνεται αθώα και διασκεδαστική, οι συνέπειές τους μπορούν να είναι σοβαρές και παραπλανητικές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις