Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Grasp συγκεντρώνει 1,9 εκατ. ευρώ για βοηθό επενδυτικής τραπεζικής με AI

Η πλατφόρμα της Grasp χρησιμοποιεί AI για τον εξορθολογισμό πολύπλοκων και χρονοβόρων εργασιών που εκτελούνται επί του παρόντος από επενδυτικές τράπεζες και συμβούλους διαχείρισης.

Η εταιρεία Grasp της Στοκχόλμης, ένας από τους πρώτους βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο για επενδυτικές τράπεζες και συμβούλους διαχείρισης, έχει συγκεντρώσει 1,9 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Philian Invest του προέδρου της H&M, Karl-Johan Persson.

Η Grasp ιδρύθηκε από τους πρώην συμβούλους της McKinsey Richard Karlsson και Johan Cederqvist Devér, μαζί με τον μηχανικό τεχνητής νοημοσύνης Simon Hällqvist. Η πλατφόρμα AI της Grasp χρησιμοποιεί παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και γλωσσικά μοντέλα για τον εξορθολογισμό πολύπλοκων και χρονοβόρων εργασιών που εκτελούνται επί του παρόντος από επενδυτικές τράπεζες και συμβούλους διαχείρισης. Η Grasp χρησιμοποιείται σήμερα από 25 εταιρείες παγκοσμίως.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της πλατφόρμας AI της Grasp και τη συνέχιση της παγκόσμιας επέκτασής της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις