Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Malted AI συγκεντρώνει 6 εκατ. λίρες για οικονομικά αποδοτικά μικρά γλωσσικά μοντέλα 

Η τεχνολογία της Malted AI επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν μικρά γλωσσικά μοντέλα (SLM) που επιλύουν προβλήματα συγκεκριμένου τομέα με εξοικονόμηση κόστους.

 

Η σκωτσέζικη startup Malted AI ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει 6 εκατομμύρια λίρες σε επενδύσεις, με επικεφαλής τη Hoxton Ventures και με τη συμμετοχή του Creator Fund και επενδυτών αγγέλων. Αυτό φέρνει τα κεφάλαια της εταιρείας σε 7 εκατομμύρια λίρες συνολικά.

Τα υπάρχοντα LLM είναι υπερβολικά γενικά και οδηγούν σε πολύ ακριβές επιχειρηματικές λύσεις που χρειάζονται μεγαλύτερη ακρίβεια και απόδοση. Η τεχνολογία της Malted AI επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν μικρά γλωσσικά μοντέλα (SLM) που επιλύουν προβλήματα συγκεκριμένου τομέα με εξοικονόμηση κόστους 10-100x. Αντί να κάνουν χιλιάδες εργασίες μέτρια καλά, τα SLM της Malted AI κάνουν μια εργασία σχεδόν τέλεια.

Οι χρηματοπιστωτικές και νομικές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία της εταιρείας στις πρώτες πιλοτικές εφαρμογές της και η περαιτέρω ανάπτυξη προγραμματίζεται μέσα στο 2024.

Σήμερα, η Malted AI είναι μια ομάδα 10 ατόμων με ιστορικό στην καινοτομία AI. Οι ιδρυτές της περιλαμβάνουν έναν πρώην ερευνητή της Meta και έναν πρωταθλητή μαθηματικών που ηγούνται μιας ομάδας ταλέντων παγκόσμιας κλάσης LLM και εφαρμοσμένης τεχνητής νοημοσύνης που προέρχονται από την Deepmind, την Amazon, το Google, το Bloomberg και με κορυφαία διδακτορικά, μεταδιδακτορικούς και ακαδημαϊκούς από πανεπιστήμια της Σκωτίας.

Η Malted AI θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επενδύσει στην έρευνα, την ανάπτυξη προϊόντων και τις προσλήψεις, καθώς διπλασιάζει το μέγεθος της ομάδας της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις