Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η WeatherXM σηκώνει 7,7 εκατ. δολάρια για να γίνει το μεγαλύτερο μετεωρολογικό δίκτυο στον κόσμο

Η WeatherXM, (Weather Ex Machina), με έδρα το Zug της Ελβετίας και γραφεία στην Αθήνα και βασικός υποστηρικτής του δικτύου WeatherXM, του μεγαλύτερου αποκεντρωμένου δικτύου φυσικών υποδομών (DePIN), ανακοίνωσε το κλείσιμο του πρώτου γύρου χρηματοδότησης ύψους 7,7 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Lightspeed Faction και με τους παρακάτω επενδυτές να συμμετέχουν στον γύρο: Protocol Labs, Borderless Capital, Arca, Alumni Ventures, Placeholder VC, Red Beard Ventures, Metaplanet, GS Futures, Consensys Mesh, Westerly Ventures, dlab, Ελευθέριος Διακομιχάλης της Radicle και Juan Benet της Filecoin.
Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την επένδυση για να αναπτύξει την ομάδα και το δίκτυο και να συνεχίσει την έρευνα και την ανάπτυξη σε hardware παρακολούθησης του καιρού με δυνατότητα κρυπτογράφησης και αποκεντρωμένη υποδομή.

Ο Μανώλης Νικηφοράκης, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της WeatherXM δήλωσε: «Αυτός ο γύρος ξεκινά το στάδιο ανάπτυξής μας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, αποδείξαμε την ικανότητά μας να κατασκευάζουμε και να αναπτύσσουμε χιλιάδες μετεωρολογικούς σταθμούς  παγκοσμίως, με ένα κλάσμα του τυπικού κόστους. Τώρα ήρθε η ώρα να αναπτυχθούμε 10x: Θέλουμε να είμαστε το μεγαλύτερο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών στον κόσμο μέχρι το τέλος του 2025, εξυπηρετώντας τόσο παραδοσιακές όσο και νέες αγορές web3».

Αυτή η επένδυση ακολουθεί έναν αρχικό γύρο seed ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Placeholder VC, metaplanet, Consensys Mesh, SOSV, Protocol Labs, Borderless Capital, DLTx και αρκετών επιφανών επενδυτών αγγέλων, συμπεριλαμβανομένων των Juan Benet, Maxwell Krohn, Δημήτρη Τόγια και Ελευθέριου Διακομιχάλη. Σε μόλις 2 χρόνια, η WeatherXM ανέπτυξε περισσότερους από 5.000 σταθμούς σε περισσότερες από 80 χώρες, αριθμός ρεκόρ σε σύγκριση ακόμα και με κρατικούς οργανισμούς.

Η WeatherXM παράγει μια ποικιλία μετεωρολογικών σταθμών που συλλέγουν τοπικά περιβαλλοντικά δεδομένα, δημιουργώντας συνεργατικά ένα μοναδικό δίκτυο καιρού. Κάθε σταθμός κρυπτογραφεί και πιστοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται και τα οποία  αποθηκεύονται στο αποκεντρωμένο δίκτυο Filecoin, όπου μπορούν να αναζητηθούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία για τη δημιουργία υπερτοπικών προγνώσεων καιρού καθώς και περιπτώσεων εντός Web3, όπως αγορές πρόβλεψης και προϊόντα ασφάλισης καιρού.

 

WeatherXM: Το ελληνικό μετεωρολογικό δίκτυο με προβλέψεις ακριβείας, βασισμένο σε τεχνολογίες Web3, εξαπλώνεται παγκοσμίως!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις