Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα, αλλά «κουτσουρεμένη» χρηματοδότηση για το Forky

To Forky αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο ελπιδοφόρα Startup του ελληνικού οικοσυστήματος, παρά το γεγονός ότι τους ιδρυτές του, τους «βαραίνει» η αποτυχία του Cookisto.

Cookisto τέλος, εγένετο Forky!

Η δυναμική ωστόσο της νέας προσπάθειας του Μιχάλη Γκοντά και του Πέτρου Πιτσιλή (τα δύο βασικά στελέχη), μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της εταιρείας, αποτυπώθηκε στα νούμερα του 2015 τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εντός του business plan που η ομάδα του Forky έχει καταρτίσει και υλοποιεί.

Η ομάδα του Forky _
Η ομάδα του Forky.

Στο πλαίσιο αυτό, εκμεταλλευόμενη τη δυναμική αυτή, η ομάδα του Forky, στο τέλος του 2015, «βγήκε» για νέα χρηματοδότηση έχοντας ως στόχο την επέκταση της δραστηριότητα της εταιρείας στο εξωτερικό, αλλά και διεύρυνσης της παρουσίας του στο εσωτερικό. Πρόθεση της ομάδας του Forky ήταν να μεγεθύνουν την παρουσία τους σε περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ στο εξωτερικό ο πρώτος στόχος ήταν η αγορά Τουρκία και συγκεκριμένα η Κωνσταντινούπολη.

Ο γύρος των 5 εκατ. ευρώ που δεν υλοποιήθηκε

Στο πλάνο της ομάδας του Forky ήταν να «σηκώσουν» συνολικά 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν απρόσκοπτα τα σχέδια τους, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Το αποτέλεσμα ωστόσο δεν ήταν το αναμενόμενο, καθώς τελευταία στιγμή το Hummingbird Ventures, το Fund του εξωτερικού με το οποίο μιλούσαν και είχαν έρθει σε αρχική συμφωνία έκανε, για αδιευκρίνιστους λόγους, «πίσω». Έτσι η ομάδα του Forky απευθύνθηκε στους νυν μετόχους του Startup οι οποίοι και «σήκωσαν» το βάρος της νέας αλλά «κουτσουρεμένης» χρηματοδότησης η οποία τελικά ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το Hummingbird Ventures είναι γνωστό στο ελληνικό οικοσύστημα, καθώς περιλαμβάνεται στους επενδυτές του Taxibeat

Έτσι το Forky συνεχίζει με τους παλαιούς επενδυτές, που μπήκαν στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 800 χιλ. ευρώ, τον Απρίλιο του 2015 και τον οποίο είχε αποκλειστικά – και πάλι – δημοσιοποιήσει το Startupper.gr.

«Το Forky έκλεισε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης 800.000 ευρώ»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Startupper.gr οι πρώτοι επενδυτές του Forky «αγκάλιασαν» με θέρμη το νέο γύρο χρηματοδότησης, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ποσοστό τους, δίνοντας έτσι μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα που «τρέχει» το Forky. Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση η ομάδα του Forky, με την οποία το Startupper.gr ήρθε σε επαφή, δεν θέλει να σχολιάσει τίποτα.

Επέκταση στο «κλεινόν άστυ»

Οι ίδιες πληροφορίες του Startupper.gr αναφέρουν ότι τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την επέκταση της δραστηριότητας εντός του «κλεινόν άστυ» και ως εκ τούτου τα σχέδια για ανάπτυξη της εταιρείας στο εξωτερικό επί του παρόντος μπαίνουν στον «πάγο» και θα αξιολογηθούν εκ νέου όταν το Forky προχωρήσει σε νέο γύρο χρηματοδότησης ο οποίος είναι πολύ πιθανόν να λάβει χώρα ακόμη και μέσα στο 2016. Tα νέα κεφάλαια το Forky τα «σήκωσε» τον Ιανουάριο του 2016.

Forky-Exposure_
Σημειώνεται, τέλος, ότι τα το Forky αποτελεί ένα από τα Startup που εσείς ψηφίσατε και διακρίθηκε στα Startupper Awards λαμβάνοντας συνολικά δύο βραβεία. Το πρώτο στην κατηγορία «Best Business Re-Modeling» και το τρίτο στην κατηγορία «Best New Startup».

https://startupper.gr/startupper-awards-%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-startups/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις