Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mist.io: Επένδυση 100.000 δολαρίων από IQbility και PJ Tech Catalyst

Η εταιρεία Mist.io, η οποία επιτρέπει σε διαχειριστές συστημάτων και προγραμματιστές να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν τους serversτους στο cloud, γίνεται η τρίτη εταιρεία που χρηματοδοτείται το μετοχικό της κεφάλαιο μέσω του πρόγραμμα IQbility του Ομίλου Quest.

Το συνολικός ύψος της επένδυσης για την εταιρεία είναι 100.000 δολάρια, εκ των οποίων IQbility και PJ Tech Catalyst συμμετέχουν με 20.000 και 80.000 δολάρια αντιστοίχως. Επιπλέον, η εταιρεία θα φιλοξενηθεί στις υποδομές του IQbility για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα λάβει τις υπηρεσίες του προγράμματος, ενώ – σύμφωνα με την ανακοίνωση – του IQbility θα αναπτύξει και συνέργειες με εταιρείες του Oμίλου Quest.

Το Mist.io υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή δημόσια και ιδιωτικά clouds ώστε ο χρήστης να έχει με μια ματιά, εικόνα της λειτουργίας των servers του, σε όποιον πάροχο και αν βρίσκονται. Σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα στους servers, ο χρήστης ενημερώνεται άμεσα και μπορεί να δράσει για να διορθώσει το πρόβλημα, από όπου και αν βρίσκεται και από οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο (laptop, smartphone ή tablet). Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες βελτιώνουν δραστικά τον χρόνο αντίδρασής τους και αυξάνουν το uptime των υπηρεσιών τους.

Ιδρυτές είναι οι Χρίστος Ψάλτης , Δημήτρης Μωραϊτης, Μάρκος Γώγουλος και Μιχάλης Μουζουράκης. Η εταιρεία είχε ιδρυθεί το 2012 στις ΗΠΑ, από όπου την “έτρεχαν” οι ιδρυτές της, ενώ πλέον δημιουργείται και ελληνικό υποκατάστημα.

Το πρόγραμμα IQbility, εκτός από τις επενδυσιοδεχθείσες εταιρείες (Offerial, captainwise και τώρα Mist.io) έχει φιλοξενήσει και αριθμό άλλων εταιρειών, προσφέροντάς τους τις υποδομές του και τις υπηρεσίες του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις