Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DrumsAnywhere: Μετατρέψτε το τραπέζι, τον τοίχο ή τις… σκάλες του σπιτιού σας σε ένα αληθινό drum set

Το DrumsAnywhere είναι ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να μετατρέπουν οποιαδήποτε επιφάνεια σε ένα αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό drum set. Το μόνο επιπλέον εξειδικευμένο υλισμικό που χρειάζεται ο χρήστης είναι ένα μικρόφωνο που συλλαμβάνει τις δονήσεις μέσα από φυσικά, στέρεα αντικείμενα, το οποίο όταν συνδέεται με τον υπολογιστή καταγράφει τα χτυπήματα και αναπαράγει τον ήχο του τυμπάνου ή του κύμβαλου στο οποίο αντιστοιχεί.

Το λογισμικό έχει δημιουργηθεί από μία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που δημιούργησε ο Αργύρης Κρανιδιώτης, μηχανικός πληροφορικής με μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, και η οποία στηρίζεται σε μία ιδιόκτητη, πατενταρισμένη σε ΗΠΑ και Ευρώπη, τεχνολογία, όπως αναφέρει ο ίδιος στο Startupper.gr.

Ο αλγόριθμος του DrumsAnywhere αναλύει τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται από τους κτύπους στην επιφάνεια και “καταλαβαίνει” σε ποιο σημείο της επιφάνειας έχει κτυπήσει ο χρήστης. Στη συνέχεια αντιστοιχίζει το κάθε σημείο με τον κάθε ήχο από τα διαφορετικά μέρη ενός drum set και ουσιαστικώς δημιουργεί ένα πλήρες ηλεκτρονικό σύνολο από κρουστά. Προκείμενου να λειτουργήσει το λογισμικό, ο χρήστης χρειάζεται απλώς την πρώτη φορά που το χρησιμοποιεί να το “εκπαιδεύσει” κτυπώντας το σημείο που θέλει να αντιστοιχήσει με τον εκάστοτε ήχο. Το λογισμικό είναι επίσης και “ευαίσθητο” στην ταχύτητα των κτυπημάτων, παράγοντας περισσότερο δυνατό ήχο όσο αυξάνεται η δύναμη των κτυπημάτων, μιμούμενο με αυτόν τον τρόπο το φυσικό drum set. Επίσης, εμφανίζει χαμηλά επίπεδα καθυστέρησης, αναπαράγοντας τον ηλεκτρονικό ήχο αμέσως μετά το φυσικό κτύπημα.

Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο, από ένα τραπέζι μέχρι τους τοίχους του σπιτιού του (ή ακόμη και μία… σκάλα, όπως έχει επιχειρήσει ο δημιουργός του λογισμικού Α. Κρανιδιώτης) σε ένα πραγματικό ντραμς.

Μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί το DrumsAnywhere στο παρακάτω βίντεο:

Η ιδέα για το DrumsAnywhere “δουλεύεται” εδώ και έναν χρόνο περίπου, ενώ βρίσκεται στον “αέρα” εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα. Προσφέρεται μία δωρεάν έκδοση με περιορισμένα χαρακτηριστικά, και δύο εμπορικές εκδοχές στα 50 και στα 90 δολάρια αντίστοιχα, οι οποίες προσφέρουν απεριόριστο χρόνο παιξίματος, περισσότερα μέρη drums, περισσότερες βιβλιοθήκες ήχου, υποστήριξη MIDI, καθώς και εισαγωγή ήχων “πάνω” από τους οποίος ο χρήστης μπορεί να παίζει ντραμς.

Όπως εξηγεί ο Α. Κρανιδιώτης στο Startupper.gr, το λογισμικό απευθύνεται περισσότερο σε ερασιτέχνες ή χομπίστες, παρά σε επαγγελματίες ντράμμερ ή στούντιο ηχογραφήσεων, ενώ αποτελεί μία οικονομική εναλλακτική απέναντι στα ακριβά ηλεκτρονικά ντραμς που χρησιμοποιούν όσοι ξεκινούν να μαθαίνουν κρουστά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις