Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Persado: Επεκτείνει το ελληνικό γραφείο μετά τη χρηματοδότηση 21 εκατ. δολ. από American Express Ventures και Citi Ventures

Η Persado, μια εταιρεία με ελληνικές καταβολές, ανακοίνωσε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ολοκλήρωσε τον δεύτερο κύκλο χρηματοδότησής της, εξασφαλίζοντας 21 εκατ. δολάρια από την StarVest Partners, την Bain Capital Ventures, την American Express Ventures και την Citi Ventures.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα νέα κεφάλαια θα επενδυθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοποριακής τεχνολογίας “persuasion automation“, μέσω της οποίας αυτοματοπoιείται η δημιουργία πειστικότερων μηνυμάτων για χρήση στο ψηφιακό marketing και αλλού.

Η πλατφόρμα “persuasion automation” (αυτοματοποιημένη πειθώ), χρησιμοποιεί σημασιολογικούς αλγόριθμους για να δημιουργήσει το ιδανικό κάθε φορά μήνυμα για μια στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια, επιλέγοντας μέσα από όλους τους πιθανούς συνδυασμούς προτρεπτικής γλώσσας, συναισθημάτων, προϊοντικής περιγραφής και στοιχείων μορφοποίησης. Το λογισμικό χαρτογραφεί συναισθήματα και παράγει γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργαλεία επικοινωνίας όπως είναι τα προωθητικά emails, landing pages σε sites, SMS, push notifications και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Το persuasion automation αποτελεί ουσιαστικά μια νέα κατηγορία τεχνολογίας, με άπειρες διαφορετικές εφαρμογές”, αναφέρει ο Αλέξης Βρατσκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Persado. “Πέρα από το ψηφιακό marketing και τον χώρο της διαφήμισης, η αξιοποίηση της βέλτιστης δυνατής γλώσσας σε ένα μήνυμα που έχει σαν στόχο να κινητοποιήσει το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται έχει πολλαπλές χρήσεις: Από την ψηφιακή υγεία, όπου οι γιατροί μπορούν έτσι να παροτρύνουν τους ασθενείς τους να ακολουθούν τις οδηγίες τους, μέχρι τον χώρο της φιλανθρωπίας, όπου η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενθαρρύνει δωρεές. Σε κάθε περίπτωση, δημιουργούμε μηνύματα που πείθουν. Επί της ουσίας, αυτή είναι η εφεύρεση της Persado: Η εφαρμογή της επιστήμης και των μαθηματικών στη δημιουργία επικοινωνιακών μηνυμάτων που κινητοποιούν το ακροατήριο και το προτρέπουν να δράσει”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο από τους βασικούς επενδυτές του δεύτερου κύκλου χρηματοδότησης, η American Express Ventures και η Citi Ventures, είχαν πρώτα δοκιμάσει την τεχνολογία της Persado ως πελάτες: “Η ομάδα μας αναζητά επενδύσεις σε τεχνολογίες του αύριο και η Persado έχει την δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες επικοινωνούν με τους πελάτες τους”, σημειώνει ο Arvind Purushotham, Διεθύνων Σύμβουλος της Citi Ventures, επενδυτικού κορμού της Citibank. «Η Persado παράγει μηνύματα που βασίζονται στην ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων και στη γνώση του τι είναι σημαντικό για τους πελάτες μας, και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν μια ουσιαστικότερη επικοινωνία με τον κόσμο».

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Persado για την προώθηση των πιστωτικών της καρτών, η Citi είδε το ποσοστό των email της που διαβάζονταν να αυξάνεται κατά 70% και το ποσοστό των click-to-opens να εκτοξεύεται κατά 114%.

“H πλατφόρμα της Persado συμβάλλει στον περιορισμό της αβεβαιότητας σε μία καμπάνια marketing και επιτρέπει την αποδοτικότερη επικοινωνία των επιχειρήσεων με τα κοινά-στόχος τους μέσα από μία επιστημονική επιλογή των καταλληλότερων μηνυμάτων“, αναφέρει ο Rohit Bodas, Partner στην American Express Ventures. “Είμαστε ευτυχείς που επενδύουμε σε μία τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία μίας ουσιαστικότερης εμπειρίας marketing που οφελεί τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές”.

Εκτός από την American Express και τη Citibank, στο πελατολόγιο της Persado συκαταλέγονται ακόμα η Esurance, η E*TRADE, η LivingSocial, η αλυσίδα καταστημάτων Neiman Marcus, η Verizon Wireless και η Vodafone.

Σημειώνεται ότι μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας της η Persado είδε το πελατολόγιό της να αυξάνεται κατά 300% και να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, αλλά και σε πολλούς διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους, από τον χώρο του τουρισμού μέχρι τις τηλεπικοινωνίες και από το λιανεμπόριο μέχρι τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Η ιδέα και η τεχνολογία της Persado ξεκίνησαν στην Αθήνα το 2010, μέσα στην Upstream, μια από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο του mobile marketing παγκοσμίως. To 2012, o Αλέξης Βρατσκίδης, συνιδρυτής και τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Upstream, μαζί με την ομάδα που εργαζόταν πάνω στο persuasion automation δημιούργησαν την Persado, η οποία έκτοτε ακολούθησε αυτόνομη πορεία. Σήμερα έδρα της εταιρείας είναι η Νέα Υόρκη, ενώ έχει επίσης γραφεία στην Αθήνα, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Λονδίνο, στη Ρώμη και στο Ρίο ντε Τζανέιρο.Το γραφείο της Αθήνας είναι υπεύθυνο για το κομμάτι της ανάπτυξης λογισμικού (software development), για την υλοποίηση έργων σε μεγάλους πελάτες (operations) και για την τεχνολογική υποστήριξη της εταιρείας, τομείς που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης με αποτέλεσμα να αναζητώνται και νέα στελέχη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις