Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα αυτόνομα λεωφορεία της VW αλλάζουν τις συγκοινωνίες στο Κατάρ

Ο όμιλος Volkswagen και το Κατάρ, συμφώνησαν να αναπτύξουν ένα σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας με αυτόνομα λεωφορεία μέχρι το 2022, το οποίο θα λειτουργήσει στην Ντόχα.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο project για το οποίο θα δουλέψουν τέσσερις εταιρείες που βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” του VW Group: η Volkswagen Commercial Vehicles, η Scania, η MOIA και η θυγατρική της Audi, Autonomous Intelligent Driving ή η AID.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ολόκληρου του συστήματος μεταφορών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα, το νομικό πλαίσιο, οι υποδομές της πόλης και το λογισμικό που απαιτείται για την ανάπτυξη της υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι τα αυτόνομα λεωφορεία θα ενσωματωθούν στο ήδη υπάρχον σύστημα συγκοινωνίας.

Ο στόλος θα περιλαμβάνει 35 αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα ID.Buzz από τη μονάδα Volkswagen Commercial Vehicles τα οποία θα μεταφέρουν μέχρι και τέσσερις επιβάτες σε ημι-σταθερές διαδρομές σε συγκεκριμένη γεωγραφικά περιοχή της Ντόχα και άλλα 10 λεωφορεία Scania, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερες ομάδες επιβατών.

“Για να μπορέσουν οι πόλεις μας να προχωρήσουν, χρειαζόμαστε ένα νέο κύμα καινοτομίας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της QIA Mansoor Al Mahmoud. “Οι τεχνολογίες ‘οικολογικής’ μετακίνησης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας, μειώνοντας ταυτόχρονα τη συμφόρηση και βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις