Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EMBIO Diagnostics: Σήκωσε 1 εκατ. ευρώ Seed χρηματοδότηση

Η κυπριακή EMBIO έχει αναπτύξει μια συσκευή ταχείας διάγνωσης στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, των δοκιμών ποιότητας του αέρα και της περιβαλλοντικής έρευνας καθώς επίσης στην διάγνωση SARS-CoV-2.

Η EMBIO Diagnostics Ltd ανακοίνωσε στρατηγική επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ απο την ΑSBISc Enterprises Plc, έναν κορυφαίο πάροχο, μεταπωλητή και δημιουργό λύσεων IT και IoT στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Η EMBIO Diagnostics είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Κύπρο που σχεδιάζει και αναπτύσσει καινοτόμες συσκευές με βάση έναν εξελιγμένο βιοαισθητήρα για ταχεία διάγνωση στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, των δοκιμών ποιότητας του αέρα και της περιβαλλοντικής έρευνας. Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει φορητές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική βιομηχανία για τη γρήγορη ανίχνευση και διάγνωση του SARS-CoV-2. Οι συσκευές διάγνωσης EMBIO προορίζονται τόσο για επαγγελματική (B2B) όσο και για ατομική (B2C) χρήση, με την εταιρεία να έχει υποστηριχθεί απο την Kinisis Ventures.

Η βασική σειρά προϊόντων της βασίζεται στη δική της συσκευή BELD, έναν φορητό χημικό αναλυτή που ελέγχει αμέσως για βακτήρια και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες στα τρόφιμα και το νερό. Το δυνατό σημείο αυτής της καινοτόμου συσκευής, είναι ότι η εφαρμογή της μπορεί να επεκταθεί για αμέτρητους άλλους σκοπούς, όπως η ανίχνευση του SARS-CoV-2, ή ακόμη και για περιβαλλοντικές δοκιμές νερού έρματος στη ναυτιλιακή βιομηχανία, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς, καθιστώντας το βασικό πλεονέκτημα για ταχεία επέκταση τόσο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης όσο και στον περιβαλλοντικό τομέα.

Ο Siarhei Kostevitch, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ASBISc Enterprises Plc, σχολίασε: «Όπως ανακοινώθηκε, είμαστε ανοιχτοί σε ενδιαφέρουσες επενδύσεις που ταιριάζουν στο καινοτόμο DNA μας. Η EMBIO Diagnostics δραστηριοποιείται στην πολλά υποσχόμενη αγορά της ασφάλειας των τροφίμων, της περιβαλλοντικής έρευνας και της ταχείας ανίχνευσης βακτηρίων και ιών, συμπεριλαμβανομένου του SARS-COV-2. Η διοίκηση της εταιρείας έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της βιοτεχνολογίας και είναι αποφασισμένη να αναπτύξει περαιτέρω την εταιρεία. Επενδύουμε στην ανάπτυξη πολύ καινοτόμων τεχνολογιών που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες παγκόσμιες ανάγκες – γρήγορα και αποτελεσματικά διαγνωστικά για SARS-COV-2 καθώς και στην ασφάλεια των τροφίμων και του περιβάλλοντος. Είμαι πεπεισμένος ότι με την εισαγωγή αυτών των καινοτόμων συσκευών στα κανάλια διανομής μας, η EMBIO Diagnostics θα επιτύχει παγκόσμια επιτυχία».

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της EMBIO Diagnostics, σχολίασε: «Αναπτύσσουμε μοναδικές λύσεις βασισμένες στη βιοτεχνολογία που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Είμαστε ευτυχείς που ένας στρατηγικός επενδυτής και μια καινοτόμος εταιρεία όπως η ASBIS μας υποστηρίζει με τους πολυεπίπεδους πόρους τους. Η καινοτομία και η ανάγκη παροχής καινοτόμων τεχνολογιών προϊόντων που βελτιώνουν την καθημερινή μας ζωή είναι μια αποστολή που συνδέει τα διαγνωστικά ASBIS και EMBIO. Το όραμά μας για την παροχή στους πελάτες μας κορυφαίων λύσεων παρακολούθησης μας έκανε συνεργάτες. Επιπλέον, η εκτεταμένη γεωγραφική παρουσία της ASBIS και των δομών πωλήσεων σε 56 χώρες σε όλο τον κόσμο, θα μας επιτρέψει να εμπορευματοποιήσουμε τις συσκευές μας και να αναπτυχθούμε ταχύτερα. Έχουμε φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια και είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία μας θα αποφέρει απτά οφέλη και στα δύο μέρη”.

Η ομάδα της EMBIO θα αξιοποιήσει τους νέους πόρους στην περαιτέρω έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη της διαγνωστικής συσκευής και των εφαρμογών της, προκειμένου να αναδειχθεί ως βασικός παγκόσμιος παίκτης σε όλους τους κλάδους ενδιαφέροντος της. Επιπλέον, η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη μηχανικών, καθώς και για την ανάπτυξη της στρατηγικής μάρκετινγκ και των δραστηριοτήτων της διεθνώς.

 

Διαβάστε επίσης:

Embio Diagnostics: Η κυπριακή Startup που “εγγυάται” ασφαλή τρόφιμα σε 3 λεπτά!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις