Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cube RM: Σήκωσε 8 εκατ. δολάρια απο Runa Capital και Marathon VC

H Runa Capital ειναι η επενδυτική εταιρεία του Serguei Beloussov, ιδρυτή της Acronis και είναι η πρώτη επένδυση σε ελληνική Startup.

H Cube RM ανακοίνωσε σήμερα χρηματοδότοση Α’ γύρου ύψους 8 εκατ. δολαρίων με την Runa Capital του Serguei Beloussov να ηγείται και με τη συμμετοχή της Marathon VC.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια διαγωνισμοί και συμβάσεις του δημόσιου τομέα δημοσιεύονται κάθε χρόνο από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, με την συνολική αξία τους να φτάνει τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Για ορισμένους κλάδους όπως ο φαρμακευτικός και ο ιατρικός εξοπλισμός, οι  προμήθειες αυτές αντιπροσωπεύουν σημαντικό μέρος των εσόδων των επιχειρήσεων.

Η Cube RM προσφέρει μια αυτοματοποιημένη λύση για διαγωνισμούς και κυβερνητικές συμβάσεις για πρώτη φορά στην αγορά. Η πλατφόρμα διαχείρισης προσφορών βοηθά τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν νέους διαγωνισμούς παγκοσμίως, να τις αξιολογήσουν και να τις δώσουν προτεραιότητα με βάση τη λίστα προϊόντων και το ιστορικό κάθε εταιρείας.

Επιπλέον, βοηθά τους πελάτες να προβλέψουν μελλοντικές προσφορές, να διευκολύνουν την προετοιμασία και τις υποβολές προσφορών, βελτιστοποιώντας παράλληλα τις τιμές και την παρακολούθηση των νικητών και των ανταγωνιστικών πληροφοριών.

Η Cube RM συνεργάζεται ήδη με πύλες υποβολής προσφορών σε πολλές αγορές, σε ολόκληρη την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την LATAM και την περιοχή EMEA. Συλλέγοντας εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις υποβολής προσφορών σε όλο τον κόσμο και με επεξεργασία των μη δομημένων δεδομένων η Cube RM παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες της σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πελάτες της Cube RM όπως η Boston Scientific, η Takeda, η Kemira και η Bavarian Nordic χρησιμοποιούν ήδη τη πλατφόρμα της ελληνικής Startup ενώ κάποιες εταιρείες της λίστας Fortune 500 αναφέρουν σημαντικά περισσότερα έσοδα ανά προσφορά κατά μέσο όρο, μαζί με χιλιάδες ώρες εργασίας που εξοικονομούνται για τη διαχείριση των τιμών, των εγκρίσεων και των προσφορών, μετά την ανάπτυξη των λύσεων της Cube RM σε διάφορα τμήματα.

Επενδύσαμε για πρώτη φορά στην Cube RM πριν από τρία χρόνια. Από τότε, ο Κώστας Οικονομόπουλος, ο Γιώργος Μπορετός και ο Φίλιππος Κυτινός και η ομάδα τους επανασχεδίασαν τη ροή εργασιών σχετικά με τη διαχείριση των προσφορών και παρέδωσαν αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια πρωτοποριακή λύση που οδηγεί την αγορά προς τα εμπρός“, ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Τζιραλής, Partner στη Marathon VC.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να αναπτύξει περαιτέρω τη πλατφόρμα και τα εργαλεία της και αναμένονται να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας σύντομα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις