Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H JP Morgan αποκτά το 49% της Viva Wallet

Επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές πληροφορίες η JP Morgan ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη επένδυση της για το 2022 και την απόκτηση του 49% της Viva Wallet με στόχο να επεκταθεί στις πληρωμές μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Παρότι δεν ανακοινώθηκαν οι όροι της συμφωνίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι η JP Morgan θα καταβάλει 1 δισ. ευρώ για το 49% της Viva Wallet, με την αρχική ομάδα του Χάρη Καρώνη να διατηρεί το 51% και το management.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που κάνουμε μια στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να υποστηρίξουμε το όραμά της να ενδυναμώσει τη νέα καινοτομία ανάπτυξης και πληρωμών που απευθύνεται σε ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και πελάτες εμπορικών υπηρεσιών στη μεσαία αγορά», δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Παγκόσμιος Επικεφαλής της J.P. Morgan Payments. “Το ευρωπαϊκό τοπίο πληρωμών είναι κατακερματισμένο αλλά μεγάλο όσον αφορά τις ευκαιρίες, με περισσότερους από 17 εκατομμύρια εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν κλιμακούμενες λύσεις πληρωμών και αυτός είναι ένας μεγάλος τομέας εστίασης για πρόσθετη ανάπτυξη για την J.P. Morgan Payments στο μέλλον“, συνέχισε.

«Αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη με τεχνολογία αιχμής, πρωτοφανή ευελιξία και σε βάθος γνώση του ευρωπαϊκού τοπίου πληρωμών», δήλωσε ο Χάρης  Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Viva Wallet. “Αυτή η στρατηγική επένδυση από τις επιχειρήσεις πληρωμών της J.P. Morgan θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη του οράματός μας για την παροχή τοπικών υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών σε ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη“.

Η J.P. Morgan παρουσίασε πρόσφατα το εμπορικό σήμα της για πληρωμές σε ΜΜΕ, Chase Payment Solutions, στις ΗΠΑ και η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet σύμφωνα με την ανακοίνωση θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μελλοντικών διεθνών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλες τις ευρωπαϊκές ΜΜΕ.

Η επένδυση της  J P Morgan στη Viva Wallet ακολουθεί αυτή στην Volkswagen Financial Services AG τον περασμένο Νοέμβριο, ένα μεγάλο πάροχο πληρωμών και δανείων στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

JPMorgan: «Φλερτ» με την Viva Wallet με αποτίμηση 1,7 δισ. δολαρίων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις