Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ιδιωτική Εκπαίδευση: Σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου που «απογειώνουν» την καριέρα σας

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που ανακαλύψαμε, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να κάνετε την επιλογή σας και να αποκτήσετε το «διαβατήριο» για την εργασία που ονειρεύεστε.

Του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη

 

Στο παρελθόν, κάθε καλοκαίρι, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγούσε χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου, που δεν είχαν καταφέρει να εισαχθούν στη σχολή της επιλογής τους, στα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια.

Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν καθιερωθεί στη συνείδηση των υποψηφίων σπουδαστών ως μία εναλλακτική λύση σε περίπτωση αποτυχίας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και δεν αποτελούσαν, τις περισσότερες φορές, πρώτη επιλογή για τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.

Η πραγματικότητα, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική. Έχοντας το πλεονέκτημα της καλύτερης διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της, τα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια δημιουργούσαν προγράμματα τα οποία προσέφεραν σε όσους τα παρακολουθούσαν τα προσόντα που απαιτούσε η κάθε εποχή για άμεση και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Προγράμματα «φρέσκα», με ενδιαφέρουσα ύλη, και γνώσεις που εκτός από το θεωρητικό επίπεδο ήταν χρήσιμες, κυρίως, επί του πρακτέου.

Ακόμα, λόγω των ευέλικτων ωραρίων και των εναλλακτικών μορφών διδασκαλίας (π.χ. τηλεκπαίδευση) αποτελούσαν εξαιρετική επιλογή και για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ή εργαζομένους, προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία ακόμα επιλογή καριέρας.

Κάπως έτσι, σταδιακά, από εναλλακτική λύση, εξελίχθηκαν σε συνειδητή επιλογή για όποιον επιθυμούσε να «τρέξει» με τις ταχύτητες της νέας εποχής, αποκτώντας πρόσβαση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, και έχοντας τη στήριξη που απαιτείται για την «επόμενη ημέρα» στην αγορά εργασίας.

Σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν στα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια μία σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα που αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν τους επόμενους πρωταγωνιστές στην οικονομία.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που ανακαλύψαμε, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να κάνετε την επιλογή σας και να αποκτήσετε το «διαβατήριο» για την εργασία που ονειρεύεστε.

Athens International College

Το Athens International College σας προσφέρει μία μαθησιακή εμπειρία, απόλυτα εστιασμένη στις προσωπικές και επαγγελματικές σας προσδοκίες. Με έμφαση στον φοιτητή, μία ομάδα εξαιρετικών διδασκόντων, με ευρεία αναγνώριση, πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση δίνει έμφαση στην κριτική σκέψη και τον πρακτικό προσανατολισμό, διευρύνει τις γνώσεις σας και εμπλουτίζει τις δεξιότητές σας.

Αποστολή του ΑIC είναι να εκπαιδεύσει φοιτητές, οι οποίοι θα εξελιχθούν σε ηγέτες στις επιχειρήσεις και την οικονομία. Σε αυτή την κατεύθυνση, παρέχει προγράμματα υψηλής ποιότητας, με διεθνή αναγνώριση και εστιάζει στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, που προάγουν την απασχολησιμότητα και την επιχειρηματικότητα.

To Athens International College έχει την επίσημη αναγνώριση και πιστοποίηση (validation) από το δημόσιο βρετανικό πανεπιστήμιο του Winchester, από το Faculty of Business, Law and Digital Technologies για να προσφέρει τα προγράμματά του στην ελληνική γλώσσα.

Το πανεπιστήμιο του Winchester έχει βραβευθεί πολλές φορές για την ποιότητα των σπουδών και των προγραμμάτων του και κατατάσσεται στη 2η θέση στον κατάλογο των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου για την ποιότητα στην εκπαίδευση, σύμφωνα με το University Impact Rankings 2021 του Times Higher Education. Πιο συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο του Winchester κατέκτησε τη 2η θέση για την καινοτομική δουλειά στη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα στην εκπαίδευση, που αφορά τον 4ο στόχο από τους 17 της Αειφόρου Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) των Ηνωμένων Εθνών, Ποιότητα στην Εκπαίδευση.

Επίσης, το πανεπιστήμιο έχει λάβει την πιστοποίηση PRME (εφαρμογή αξιωμάτων ευθύνης στην εκπαίδευση στο μάνατζμεντ).

Οι τίτλοι σπουδών Bachelor, Master και MBA των αποφοίτων του Athens International College, που εκδίδονται από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχουν πλήρη επαγγελματική ισοδυναμία τίτλου σπουδών με τους αντίστοιχους τίτλους των ελληνικών πανεπιστημίων.

Η αναγνώριση των τίτλων σπουδών ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ και γίνεται από το ΑΤΕΕΝ (αυτοτελές τμήμα εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας) στο υπουργείο Παιδείας.

Το κολέγιο προσφέρει μία σειρά από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που εγγυώνται όχι μόνο την εξαιρετική κατάρτιση των σπουδαστών αλλά και την εξίσου σημαντική επόμενη ημέρα στην αγορά εργασίας.

BACHELOR (Hons) BUSINESS ADMINISTRATIOΝ: Οι επιχειρήσεις είναι συστήματα μέσω των οποίων οι άνθρωποι, αξιοποιώντας υλικούς και άυλους πόρους (π.χ. χρήμα και γνώση), καταλήγουν σε προϊόντα και υπηρεσίες. Η μετατροπή αυτή πρέπει να γίνεται με αποδοτικότητα, δηλαδή να προσφέρει στην επιχείρηση την περίφημη προστιθέμενη αξία.

Το άτομο που εξασφαλίζει ότι η λειτουργία της επιχείρησης είναι παραγωγική, αποδοτική και κερδοφόρα είναι ο Manager. Είναι εκείνος που λαμβάνει τις αποφάσεις, επισημαίνει τα προβλήματα και επιλέγει την καλύτερη λύση, επιβλέποντας την αποτελεσματική εφαρμογή της.

Για να πετύχει στην αποστολή του ο Manager, και να οδηγήσει την επιχείρησή του σε ανάπτυξη, πρέπει να εκπαιδευτεί κατάλληλα. Για να μπορεί να διοικεί αποτελεσματικά και να κάνει επιτυχημένη καριέρα, πρέπει να έχει ευρύτητα γνώσεων. Να εκπαιδευτεί τόσο στις παραδοσιακές επιστήμες, που δίνουν ικανότητες (οικονομικά, λογιστικά, στατιστική), όσο και στις επιστήμες της συμπεριφοράς, που επιτρέπουν την κατανόηση των κινήτρων και της δράσης των ατόμων, ώστε να αναπτύσσονται οι ανάλογες δεξιότητες.

Οι πτυχιούχοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, μεταξύ άλλων, και των κατωτέρω αρμοδιοτήτων:

 • Εκτελεστικό στέλεχος στη διοίκηση των επιχειρήσεων
 • Σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης
 • Μελετητής και υπεύθυνος μελετών σε θέματα οργάνωσης, έρευνας και λειτουργίας των επιχειρήσεων
 • Στέλεχος και υπεύθυνος σε επιτελικές θέσεις στις επιχειρήσεις
 • Μάνατζερ σε επίπεδο με αυξημένη ευθύνη στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς
 • Αυτόνομη επιχειρηματική δράση

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια φοίτησης 4 ετών.

BACHELOR (Hons) MARKETING: Το μάρκετινγκ είναι μια διαδικασία του μάνατζμεντ που έχει την ευθύνη να προβλέπει, να ξεχωρίζει και να ικανοποιεί με αποδοτικότητα τις ανάγκες του πελάτη. Ο Marketer έχει ένα ευρύτατο πεδίο δράσης, από το σχεδιασμό ακόμη ενός προϊόντος και μέχρι τη διερεύνηση της ικανοποίησης του πελάτη. Ο γνώστης των αρχών και των τεχνικών του μάρκετινγκ είναι το πιο απαραίτητο μέλος στην ομάδα των στελεχών που βρίσκονται αμέσως κάτω από τη Διεύθυνση. Η συμβολή του στη διαμόρφωση των αποφάσεων είναι καθοριστική για την επιτυχία της επιχείρησης.

Μέρα με την ημέρα, το στέλεχος του μάρκετινγκ γίνεται πιο αναγκαίο στην επιχείρηση, ειδικά σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι το μάρκετινγκ είναι η βάση για την οικονομική δραστηριότητα κάθε κοινωνίας ξεκινώντας από τη διάγνωση και καταλήγοντας στην ικανοποίηση αναγκών.

Οι πτυχιούχοι του προγράμματος αυτού θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, μεταξύ άλλων, και των κάτωθι αρμοδιοτήτων:

 • Εκτελεστικό στέλεχος στην περιοχή του μάρκετινγκ στις επιχειρήσεις
 • Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα μάρκετινγκ
 • Μελετητής σε θέματα επικοινωνίας, έρευνας αγοράς και μάρκετινγκ
 • Στέλεχος σε επιτελικές θέσεις μάρκετινγκ στις επιχειρήσεις
 • Μάνατζερ σε θέσεις επικοινωνίας και μάρκετινγκ, όπως υπεύθυνος ή/και επιθεωρητής πωλήσεων, υπεύθυνος μάρκετινγκ, εμπορικός επιθεωρητής, brand manager, product manager, κ.ά.

Aegean College

To Aegean College είναι ιδιωτικό κολέγιο σε Αθήνα, Πειραιά, Λάρισα και Θεσσαλονίκη και προσφέρει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές προσαρμοσμένες στην αγορά εργασίας σε συνεργασία με βρετανικά πανεπιστήμια.

Είναι μέλος του εκπαιδευτικού ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, που μετρά πάνω από 8 δεκαετίες παρουσίας στην εκπαίδευση, ενώ διαθέτει κορυφαίες υποδομές και ακαδημαϊκό προσωπικό.

Το κολέγιο συνεργάζεται με το βρετανικό University of Essex και προσφέρει μια μοναδική φοιτητική εμπειρία που βασίζεται στη γνώση, την εξωστρέφεια και την επένδυση στην έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφέρεται και η δυνατότητα φοίτησης Bachelor εξ αποστάσεως (Blended Learning) συμπληρωματικά με τη διδασκαλία που διεξάγεται δια ζώσης.

Μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη

Το Aegean College διαθέτει ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην τεχνητή νοημοσύνη MSc Artificial Intelligence (Future Governance) σε συνεργασία με το University of Essex.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις σύγχρονες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Προσφέρει μια καινοτόμο προσέγγιση στις σπουδές και οδηγεί στον τίτλο MSc Artificial Intelligence (Future Governance).

Απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες που θέλουν να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να εξελιχθούν στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της νέας ψηφιακής εποχής.

Έχει ως στόχο να εξοπλίσει τους φοιτητές με γνώσεις και δεξιότητες για την αξιολόγηση των ηθικών, νομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της τεχνητής νοημοσύνης στον δημόσιο τομέα, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή σε οργανισμούς του δημόσιου τομέα.

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις εξής κατευθύνσεις:

 • MSc in Artificial Intelligence (Data Analytics)
 • MSc Artificial Intelligence (Machine Learning)
 • ΜSc Artificial Intelligence (Healthcare)
 • MSc Artificial Intelligence (Future Governance)

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Essex, είναι 56o στην κατάταξη των πανεπιστημίων διεθνώς, ενώ ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς για εργαζόμενους καταρτισμένους στην τεχνητή νοημοσύνη.

Προσφέρει εις βάθος γνώσεις που χρησιμεύουν ως εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων σε επιχειρησιακό και οικονομικό επίπεδο.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε Αθήνα, Πειραιά, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, ενώ δίνεται η δυνατότητα έρευνας στο BioSensors SmartLab, το state-of-the-art εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης του κολεγίου.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να δημιουργεί προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε διάφορους κλάδους όπως:

 • Κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς του δημόσιου τομέα
 • Εταιρείες ανάπτυξης πολιτικών προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων
 • Συμβουλευτικές εταιρείες
 • Επιχειρήσεις και οργανισμούς τεχνολογίας
 • Εταιρείες πληροφορικής
 • Έρευνα & ανάπτυξη
 • ΜΚΟ

Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

Πτυχίο Πληροφορικής (IT) ή από σχετικό κλάδο (Μαθηματικά, Στατιστική), ή Οικονομικά/Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Φυσική ή πτυχίο από άλλο τομέα με ουσιαστική σχέση με τον κλάδο των Μαθηματικών.

Η διάρκεια φοίτησης είναι στα 2 έτη.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Συμπληρώνοντας 50 χρόνια ηγετικής πορείας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ παραμένει πιστό στο όραμά του για πρωτοπόρα επαγγελματική εκπαίδευση βασισμένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Προσφέρει κορυφαίο επίπεδο σπουδών, αναβαθμίζοντας συνεχώς την επαγγελματική εκπαίδευση και παρακολουθεί στενά την αγορά εργασίας και τις απαιτήσεις της. Δημιουργεί ένα μοναδικό κράμα γνώσης, σύγχρονης τεχνολογίας και επαγγελματικής πρακτικής.

Διαθέτει σειρά διεθνών διακρίσεων, καθώς έχει βραβευτεί ως ένα από τα επτά καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης.

Ακόμα, αναδείχθηκε ως το πιο καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης, στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Βραβεία Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης 2022.

Πρόκειται για το 1ο ΙΕΚ στην Ελλάδα, μέλος του European Association of Institutes for Vocational Training (EVBB) ενώ από το 2021 έχει αναλάβει τη θέση της αντιπροεδρίας στην ένωση.

Αποτελεί για δεύτερη συνεχή χρονιά επίσημο Εθνικό Υποστηρικτή 2022 (National Contact Point 2022) της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων Κατάρτισης (EVSW), είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας μέλος του Δικτύου Αριστείας ΙΕΚ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εκπαίδευσης, ενώ προσφέρει στους σπουδαστές του βραβευμένες επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Επιλέγει καταρτισμένους καθηγητές και τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς, για να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους σπουδαστές.

Τέλος, διαθέτει εξαιρετική σύνδεση με την αγορά εργασίας μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο 5.500 συνεργαζόμενων εταιρειών.

Γίνε Web Designer & Video Games Developer στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Web Designer/Developer ή αλλιώς Web & Video Games Developer αντικατοπτρίζει τη ραγδαία ανάπτυξη των εφαρμογών της Πληροφορικής και τη συνεχή εξέλιξη και χρήση του Διαδικτύου, που με τη σειρά τους έχουν οδηγήσει στην αυξημένη ζήτηση εξειδικευμένων επαγγελματιών που συνδυάζουν προγραμματιστικές αλλά και σχεδιαστικές γνώσεις.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η πρώτη σχολή που εισήγαγε τις ειδικότητες Video Games και Web Developer & Designer, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών.

Ο Web Designer/Developer του IEK AKMH θα ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών, την κατασκευή ιστοσελίδων, ηλεκτρονικών παιχνιδιών (video games), applications, e-υπηρεσιών κ.ά. Είναι ο επαγγελματίας που στο αποτέλεσμα της δουλειάς του συνδυάζεται η δημιουργικότητα με την τεχνολογία σε έναν κλάδο με μεγάλη ζήτηση.

Ως Web & Video Games Developer στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Έχεις απεριόριστη πρόσβαση για εξάσκηση σε υπερσύγχρονα εργαστήρια Η/Υ με όλο το απαραίτητο λογισμικό και τις γλώσσες προγραμματισμού, καθώς και τα νεότερα παιχνίδια (Unreal, Quake, Half Life, Splinter Cell, World of Warcraft, Lineage) για μελέτη των τεχνικών τους και άντληση ιδεών.
 • Έχεις εσωτερικό δίκτυο υψηλών επιδόσεων και 24ωρη ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο για εφαρμογές online gaming.
 • Θα εκπαιδευτείς στη χρήση και σχεδιασμό παιχνιδιών και εφαρμογών με Virtual Reality (VR).
 • Θα κάνεις χρήση του Leap Motion: δημιουργία εφαρμογών και παιχνιδιών από τους σπουδαστές χωρίς τη χρήση πληκτρολογίου.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που είναι αναγνωρισμένο training center του Oracle University.
 • Εκπαιδεύεσαι στην ανάπτυξη εφαρμογών για συσκευές APPLE και ANDROID.
 • Αναλαμβάνεις την ανάπτυξη Java παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα καθώς και Mobile Applications.
 • Δημιουργείς πιλοτικά video games στο πλαίσιο ατομικών ή ομαδικών projects.
 • Ως Web Designer/Developer αναλαμβάνεις Projects δημιουργίας ιστοσελίδων πραγματικών απαιτήσεων.
 • Παρακολουθείς εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα τεχνολογιών αιχμής.
 • Πραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εκθέσεις και επιχειρήσεις Πληροφορικής και συμμετέχεις σε διαγωνισμούς.
 • Εκπαιδεύεσαι από καθηγητές υψηλού επιπέδου με πείρα και γνώση του χώρου του Web Development, των Video Games και 3D Animation, καθώς και του σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των σπουδών σου ως Web Designer/Video Games Developer:

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξειδίκευσης στην Πληροφορική όπως Game Design, Case Study of Graphical Structure Environment, Games and Programs Development – Model of Story Development Workshop, Optical Broadcasting Terminal Systems, Next Generation Access Networks: beyond ADSL, κ.ά.
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια βρετανικά πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό πτυχίο BSc (Hons) Computer Science, Επιστήμη της Πληροφορικής στα ελληνικά.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Βασική φιλοσοφία και κεντρικό δόγμα των ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη νέων επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα εφόδια και εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας και να ανεβαίνουν στις υψηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού στίβου.

Εφαρμόζοντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην εκπαίδευση, κύριος στόχος των ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι η διασφάλιση σωστής επιλογής τομέα σπουδών για κάθε νέο και νέα, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω ομάδας εκπαιδευτικών συμβούλων.

Οι απόφοιτοί των ΙΕΚ ΑΛΦΑ εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε υψηλόβαθμες θέσεις, έχοντας σημειώσει την προσωπική επαγγελματική τους επιτυχία στον κλάδο που απασχολούνται.

Η ποιότητα των σπουδών για όλους τους φοιτητές επιτυγχάνεται από την εκπαίδευσή τους:

 • Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε 4 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη), που διαθέτουν προηγμένη εργαστηριακή υποδομή.
 • Με τους άριστα καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στην αγορά εργασίας και διακεκριμένοι ο καθένας στον κλάδο του.

Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Σου αρέσει η ενασχόληση με τις σπουδές πληροφορικής; Θέλεις να γίνεις ένας επιτυχημένος web designer/developer με μέλλον; Στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα μάθεις να κατασκευάζεις ιστοσελίδες πάνω στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες και λογισμικά, να δημιουργείς κώδικα και να σχεδιάζεις video games αποτελεσματικά και εύκολα!

Ο τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει και ελέγχει τις εφαρμογές λογισμικού Η/Υ & δικτύων, αναλαμβάνει την υποστήριξη των χρηστών, είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση υπολογιστικών συστημάτων και με λίγα λόγια δίνει σάρκα και οστά σε ό,τι βλέπει κάθε χρήστης στο Διαδίκτυο.

Στη σημερινή εποχή το επάγγελμα είναι από τα πιο περιζήτητα λόγω της αυξανόμενης ταχύτητας της πληροφορίας σε κάθε κοινωνία, της αμεσότητας της ενημέρωσης και του χαμηλού κόστους έναρξης επιχείρησης.

Σπούδασε τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής απολαμβάνοντας μεγάλα προνόμια

Το πρόγραμμα σπουδών είναι δομημένο έτσι ώστε να σου παρέχει σφαιρικές γνώσεις που θα σου χρησιμεύσουν σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Δεδομένου ότι ο τομέας της Πληροφορικής έχει αμέτρητες προοπτικές, στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα λάβεις τα απαραίτητα εφόδια για να διαπρέψεις στην αγορά εργασίας.

Στα σύγχρονα εργαστήρια Η/Υ με υπολογιστές και πληροφοριακά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας θα εκπαιδευτείς από καταρτισμένους καθηγητές με πλήρη γνώση του αντικειμένου, σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως το YouTube, τα video games, κ.ά. Και όλα αυτά σε πραγματικές συνθήκες!

Παράλληλα, σου δίνεται η δυνατότητα να πάρεις μέρος σε events, να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια και να πραγματοποιήσεις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εταιρείες πληροφορικής, διαφημιστικές και γραφεία με στόχο την πλήρη κατάρτιση και τον εμπλουτισμό των γνώσεών σου.

Τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε φέρνουν από πολύ νωρίς σε επαφή με εταιρείες παροχής υπηρεσιών Ιnternet, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας, μηχανογραφικά κέντρα, επιχειρήσεις, δημιουργικά γραφεία, κ.ά. απ’ όπου θα αποκτήσεις την κατάλληλη τεχνογνωσία, τις δεξιότητες και τις γνωριμίες που απαιτούνται.

Επίσης, μέσω του προσωπικού σου portfolio που θα δημιουργήσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών σου και με την πολύτιμη βοήθεια του γραφείου εργασίας (job center) των ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα απορροφηθείς άμεσα στην αγορά εργασίας, αφού πρώτα πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα/Web designer – Developer/Video Games)» από τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ, μπορείς να εργαστείς στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα σε:

 • Υπουργεία, Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής
 • Επιχειρήσεις κατασκευής ή υποστήριξης προϊόντων Πληροφορικής
 • Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών Πληροφορικής
 • Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
 • Εταιρείες παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού και λογισμικού
 • Εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου
 • Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για εμπορικούς σκοπούς
 • Τράπεζες
 • Εκπαιδευτικούς οργανισμούς
 • Μηχανογραφικά κέντρα
 • Αλυσίδες ξενοδοχείων
 • Τηλεοπτικούς σταθμούς
 •  Σύμβουλος σε θέματα Internet

NEW YORK COLLEGE

TO NEW YORK GOLLEGE είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με πολυετή παράδοση στη χώρα μας.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος New York College παρέχει παράλληλες πηγές εκμάθησης και πληροφόρησης ως επιβοηθητικούς συντελεστές για την επίτευξη των ακαδημαϊκών στόχων του πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών και την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων και της προσωπικότητας κάθε φοιτητή.

 • Ακαδημαϊκή υποστήριξη (advising)
 • Σεμινάρια και διαλέξεις
 • Τμήματα ξένων γλωσσών
 • Εργαστήριο μαθηματικών
 • Συμβουλευτική
 • Λέσχες και σύλλογοι
 • Career Office
 • Writing Center

Έχοντας σημαντική παρουσία στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας, με τους αποφοίτους του να βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας των επιχειρήσεων όλων των κλάδων, είναι η καλύτερη εγγύηση για την επαγγελματική αποκατάσταση και την επιτυχημένη καριέρα κάθε αποφοίτου!

Ανάμεσα στις πολλές επιλογές που προσφέρει στους υποψήφιους σπουδαστές ξεχωρίζει η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σε αυτήν δίνεται η δυνατότητα σε σπουδαστές να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα για να αποκτήσουν πτυχία (Bachelor, Master, MBA, Ph.D.) κρατικού πανεπιστημίου Αγγλίας, Γαλλίας ή Αμερικής, σε ειδικότητες αιχμής στον παγκόσμιο χώρο των επιχειρήσεων, με δυνατότητα επιλογής διάρκειας σπουδών και γλώσσας διδασκαλίας (ελληνικά ή αγγλικά).

Κάθε πτυχίο από ξένο κρατικό πανεπιστήμιο Αγγλίας, Γαλλίας ή Αμερικής, που συνεργάζεται σε πανεπιστημιακό επίπεδο με το NEW YORK COLLEGE, διευρύνει τους ορίζοντες σταδιοδρομίας για τους σπουδαστές, ανάλογα με την ειδικότητα που επιλέγουν.

Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Tο πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του κρατικού βρετανικού UNIVERSITY OF GREENWICH, με ειδικότητα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και σπουδές εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του NEW YORK COLLEGE, παρέχει μια ολιστική θεωρητική και πρακτική προσέγγιση στη διδασκαλία της σύγχρονης διοίκησης.

Το εκπαιδευτικό μοντέλο του προγράμματος καλύπτει ευρέως τη λειτουργία και διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως η διαχείριση έργου, η διοίκηση ανθρώπινων πόρων και η επιχειρησιακή διοίκηση.

Επιπλέον, το πτυχιακό πρόγραμμα παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια γνώσης στους αυριανούς ηγέτες των επιχειρήσεων και οργανισμών, προετοιμάζοντάς τους για τις προκλήσεις της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας.

Καριέρα

Οι απόφοιτοι ειδικοτήτων σχετικών με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων σταδιοδρομούν είτε ως στελέχη σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, παραγωγής προϊόντων, τράπεζες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και σε υπηρεσίες ευρωπαϊκών οργανισμών, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο αφιέρωμα που προηγήθηκε αναλύσαμε μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, προκειμένου να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να εξασφαλίσετε μία θέση εργασίας αντάξια των προσδοκιών σας.

Στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που σας παρουσιάσαμε, και στα υπόλοιπα της αγοράς, έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε εκατοντάδες ειδικότητες αυτή που ταιριάζει καλύτερα με τις ικανότητες, τα «θέλω» και την προσωπικότητά σας.

Άρα, το μόνο που απομένει είναι να τα επισκεφτείτε και να κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς. Και… καλό πτυχίο!

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο Startupper MAG #41

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις