Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η νέα υπηρεσία της Google υπόσχεται φθηνότερες πτήσεις

Πώς λειτουργεί η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία του τεχνολογικού κολοσσού

Φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια υπόσχεται η Google μέσω της νέας της πρωτοποριακής υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (3/4) μια νέα λειτουργία εγγύησης τιμής, η οποία έχει ως στόχο να παρακολουθεί τις τιμές καθημερινά και να πληρώνει στους πελάτες τη διαφορά εάν ο ναύλος τους πέσει σε οποιοδήποτε σημείο από την κράτηση μέχρι την αναχώρηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg μέχρι στιγμής η νέα λειτουργία ισχύει μόνο για επιλεγμένες πτήσεις των ΗΠΑ, στις αεροπορικές εταιρείες Alaska, Spirit και Hawaiian.

Πως λειτουργεί

Σε περίπτωση που το δρομολόγιο πτήσης μετ’ επιστροφής που κάνετε κράτηση πληροί τις προϋποθέσεις, θα δείτε ένα σήμα εγγύησης τιμής σε γαλάζιο χρώμα που εμφανίζεται πάνω από την επιλογή ναύλου.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε κράτηση για το δρομολόγιο απευθείας μέσω της Google, ακολουθώντας τον σύνδεσμο «Κράτηση στο Google» στα αποτελέσματα αναζήτησης. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εισάγετε τα στοιχεία της πληρωμής σε μια πλατφόρμα που συνεργάζεται με την Google και τα διαβιβάζει στην αεροπορική εταιρεία, η οποία με τη σειρά της επιβεβαιώνει και διαχειρίζεται την κράτηση.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα, η Google υποστηρίζει ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιό της είναι να εφαρμόσει τη λειτουργία εγγύησης σε όσες περισσότερες διεθνείς πτήσεις, μέσω όσο το δυνατόν περισσότερων αερομεταφορέων.

Αναφορικά με τις εκπτώσεις, οι χρήστες της υπηρεσίας θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email και θα βλέπουν τις πληρωμές να εμφανίζονται αυτόματα στους λογαριασμούς τους στο Google Pay. Από την άλλη, όσοι δεν διαθέτουν λογαριασμό Google Pay θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς να τον ενεργοποιήσουν.

Ο τεχνολογικός κολοσσός υποστηρίζει ότι δεν χρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες για κρατήσεις πτήσεων μέσω του Book on Google, ούτε λαμβάνει ποσοστά από τις αεροπορικές εταιρείες για τη χρήση αυτής της λειτουργίας. Οπότε όλα τα έξοδα για την εγγύηση τιμής θα τα χρεωθεί η ίδια η εταιρεία.

Photo by Suhyeon Choi on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις