Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Adragos Pharma εξαγοράζει την ελληνική Lamda Laboratories

Η συμφωνία περιλαμβάνει περαιτέρω δραστηριότητες ανάπτυξης προϊόντων για την Clinigen

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ελληνικής Lamda Laboratories S.A. από την Adragos Pharma GmbH, η οποία έχει ως έδρα το Μόναχο. Η εξαγορά αναμένεται να επεκτείνει σημαντικά τις υπηρεσίες ανάπτυξης φαρμακευτικών προϊόντων, διαχείρισης ρυθμιστικών και κανονιστικών ζητημάτων και διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας της Adragos για τους φαρμακευτικούς πελάτες της ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Lamda Laboratories όχι μόνο έχει λειτουργήσει ως το μοναδικό κέντρο ανάπτυξης της Clinigen, αλλά χαίρει επίσης μιας δίκαια κερδισμένης φήμης ως ένας εξαιρετικά αξιόπιστος οργανισμός ανάπτυξης φαρμακευτικών προϊόντων επί συμβάσει (CDO) για εξωτερικούς πελάτες. Η Lamda Laboratories θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες στην Clinigen.

Οι εγκαταστάσεις της Lamda Laboratories στην Αθήνα, οι οποίες απέχουν μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την διαχείριση φαρμάκων υψηλής τοξικότητας, αναγνωρισμένα συστήματα ποιότητας και αποδεδειγμένο ιστορικό έγκαιρης παράδοσης σύνθετων αναπτύξεων σε πελάτες.

Η επίσημη μεταβίβαση της κυριότητας έλαβε χώρα νωρίτερα παρουσία όλων των εργαζομένων, οι οποίοι και παραμένουν στην εταιρεία.

Ο Dr. Andreas Raabe, Διευθύνων Σύμβουλος της Adragos Pharma δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι για την ολοκλήρωσης της εξαγοράς. Η Lamda είναι μεγάλης σημασίας για εμάς, καθώς διευρύνει τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μας από την αμιγή Παραγωγή στην Ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων, επιτρέποντάς μας να προσεγγίσουμε νέες ομάδες πελατών. Ταυτόχρονα μπορούμε να προσφέρουμε στους υφιστάμενους πελάτες της Lamda τις παραγωγικές δυνατότητες του Ομίλου Adragos, αλλά και στους υφιστάμενους πελάτες της Adragos ένα ευρύτερο πλαίσιο υπηρεσιών».

Οι ακριβείς όροι της συναλλαγής δεν θα γνωστοποιηθούν. Η εταιρεία Truist Securities ενήργησε σαν σύμβουλος της Adragos Pharma GmbH.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις