Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mini Cooper και Mini Countryman: Αμιγώς ηλεκτρικά, αμιγώς… απολαυστικά!

Του Γιάννη Μάρκουλα

 

 

Νέο ηλεκτρικό Mini Cooper

Η Mini λανσάρει μια ολοκαίνουργια γενιά του διάσημου χάτσμπακ της, του διαχρονικού και εμβληματικού Mini Cooper, και αυτή τη φορά ξεκινάει με το Cooper Electric 2024. Παρόλο που ένα βενζινοκίνητο Cooper θα παραμείνει μέρος της εξίσωσης, η μάρκα αναπτύσσει τη γκάμα της και πρωτοπορεί, με το ντεμπούτο της πρώτης της ηλεκτρικής έκδοσης να προηγείται της επίσημης παρουσίασης του βενζινοκίνητου μοντέλου.

Το νέο Cooper Electric φέρει μια κομψή νέα «γκαρνταρόμπα», η οποία καταφέρνει να δείχνει μοντέρνα και vintage, ενσωματώνοντας στοιχεία της πλούσιας ιστορίας του Mini στη σχεδίασή της. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας «μονός» ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος θα κινεί τους μπροστινούς τροχούς, όπως και στο προηγούμενο μοντέλο του ηλεκτρικού Mini, αλλά αυτή τη φορά το αυτοκίνητο έρχεται με μεγαλύτερη μπαταρία και συνεπακόλουθα μεγαλύτερη αυτονομία. Δύο διαφορετικές εκδόσεις θα προσφέρονται παγκοσμίως: η Cooper E 184 ίππων και η Cooper SE 218 ίππων. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν και οι δύο θα «λανσαριστούν» στην ευρωπαϊκή αγορά. Το Mini έχει επίσης αντλήσει έμπνευση από το παρελθόν του για να επανασχεδιάσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μια μεγάλη κυκλική οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας βρίσκεται στη μέση του ταμπλό και φυσικά η σχεδίαση της καμπίνας θα είναι για μια ακόμη φορά ξεχωριστή, καθώς κάθε Mini Cooper που… σέβεται τον εαυτό του και το βιογραφικό του, οφείλει να είναι κομψό εμφανισιακά και καινοτόμο.

Επίσης, το ηλεκτρικό Cooper της Mini εισέρχεται σε μια νέα γενιά ενόψει 2025, σε ένα έτος-σταθμό για την εταιρεία, καθώς τότε θα κυκλοφορήσει ένα μοντέλο με ακόμα πιο ανταγωνιστική αυτονομία οδήγησης από την προηγούμενη έκδοση, η οποία και τώρα δεν υστερεί κάπου, αλλά για την Mini εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

 

Νέο ηλεκτρικό Mini Countryman

Το… όχι και τόσο μίνι Mini Countryman έχει επανασχεδιαστεί και θεωρείται δεδομένο ότι θα αποκτήσει προαιρετικό ηλεκτρικό σύστημα ισχύος έως 308 ίππους. Μαζί με το hatchback Cooper Electric, το Countryman Electric 2025 θα συνοδεύεται από μια μπαταρία η οποία θα διαθέτει αυτονομία έως και 240 μίλια ανά φόρτιση. Ο προαναφερθείς αριθμός των 308 ίππων αφορά το μοντέλο SE ALL4 με αυτόνομη κίνηση σε όλους τους τροχούς, αλλά ένα μοντέλο Countryman E χαμηλότερης τιμής και χαμηλότερης ισχύος θα κυκλοφορήσει επίσης, με ένα μόνο ηλεκτροκινητήρα 201 ίππων ο οποίος θα κινεί τους μπροστινούς τροχούς.

Είτε με το «ακριβό» είτε με το «οικονομικό» σύστημα μετάδοσης κίνησης, το Countryman Electric προσφέρει πεντακάθαρη εξωτερική σχεδίαση και όμορφα εξοπλισμένη καμπίνα με πολλά ενδιαφέροντα και fun χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός κυκλικού συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Για τους αγοραστές που δεν… νιώθουν ακόμα έτοιμοι να μεταβούν στο ηλεκτρικό μοντέλο, το Countryman θα εξακολουθήσει να διατίθεται και με βενζινοκινητήρα.

Το νέο ηλεκτρικό Mini Countryman θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο εντός του 2024, με σχετική αισιοδοξία για την τιμή του, η οποία δεν θα υπερβαίνει τα 40.000 δολάρια -«τίμια» τιμή για ένα από τα πιο όμορφα SUVs που εμφανίστηκαν ποτέ στην άσφαλτο.

 

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο Startupper MAG #41

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις