Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ιωάννινα Tech Hub: Παγκόσμιες εταιρείες και Scaleups με έδρα τα Ιωάννινα – Part 3

Τα Ιωάννινα αποτελούν πρότυπο και βάζουν τη χώρα στο χάρτη και στο επίκεντρο των παγκόσμιων τεχνολογικών εξελίξεων.

Τα Ιωάννινα εξελίσσονται και αναδεικνύονται σε ένα τεχνολογικό hub με διεθνείς προδιαγραφές, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα hubs της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αποτελούν πρότυπο και βάζουν τη χώρα στο χάρτη και στο επίκεντρο των παγκόσμιων τεχνολογικών εξελίξεων.

TeamViewer

Η TeamViewer είναι πάροχος ασφαλών λύσεων απομακρυσμένης σύνδεσης υπολογιστών και το 2020 εγκαινίασε ένα κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Ιωάννινα με στόχο να αντλήσει νέα ταλέντα από τα πανεπιστήμια της ευρύτερης περιοχής, της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και των Πατρών.

P&I Hellas

Η γερμανική πολυεθνική εταιρεία P&I εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και ήρθε στην Ελλάδα το 2017 με τη δημιουργία της θυγατρικής P&I Ελλάς και του Innovation Center της στο Τεχνολογικό Πάρκο των Ιωαννίνων και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας μέχρι σήμερα.

BestSecret

Η BestSecret, με έσοδα κοντά στο 1 δισ. ευρώ, επέλεξε τα Ιωάννινα για να δημιουργήσει ένα τεχνολογικό hub, με στόχο την υποστήριξη και διεθνή ανάπτυξη της πλατφόρμας διαδικτυακών αγορών. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε η πρότερη εμπειρία από την εγκατάσταση στην περιοχή των P&I και TeamViewer.

PwC

H PwC ίδρυσε το Digital Center Ioannina, το δεύτερο κατά σειρά γραφείο-δορυφόρο της PwC στη χώρα, μετά το Tech & Innovation Hub στην Πάτρα. Το Digital Center Ioannina απασχολεί υψηλά εξειδικευμένους εργαζόμενους, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών ή αποφοίτους των τοπικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Deloitte

Η Deloitte Greece δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1975, διαθέτει σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στην ελεγκτική, οικονομική, φορολογική και νομική συμβουλευτική. Η τεχνολογία και η καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο των υπηρεσιών της και διατηρεί τεχνολογικό κέντρο στα Ιωάννινα με δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων εργασίας.

Natech

Η Natech Banking Solutions, είναι μια ελληνική εταιρεία, πάροχος κορυφαίων ολοκληρωμένων λύσεων ψηφιακής τραπεζικής, και έχει ως στόχο να καταστήσει την πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προσιτή σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον προϋπολογισμό τους. Με έδρα τα Ιωάννινα, η Natech έχει επεκτείνει δυναμικά τις δραστηριότητές της, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών και πελατών σε 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Τράπεζα Πειραιώς, της Τράπεζας Καρδίτσας, της Ziraat-Bank, του ΟΠΑΠ, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και πολλών άλλων.

Terracom

Η Terracom είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής με έδρα τα Ιωάννινα, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών. Η Terracom ιδρύθηκε το 1999 και ένα από τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της ήταν η συμμετοχή της στην εξασφάλιση της υποδομής πληροφορικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 στο Κατάρ.

PD Neurotechnology

Η PD Neurotechnology ιδρύθηκε το 2015 και πρωτοπορεί παγκοσμίως στον τομέα της διαχείρισης της νόσου Πάρκινσον με το καινοτόμο σύστημα PDMonitor. Με έδρα τα Ιωάννινα, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στην ανάπτυξη φορητών συσκευών και λογισμικού για την παρακολούθηση και τη θεραπεία κινητικών διαταραχών. Το PDMonitor χρησιμοποιεί ένα σύνολο συσκευών για τη συνεχή ανίχνευση, καταγραφή και επεξεργασία ποικίλων συμπτωμάτων που συνήθως σχετίζονται με την ασθένεια.

Bio3Dvet

Η Bio3Dvet είναι μια ελληνική Startup που ειδικεύεται στην 3D εκτύπωση στην ορθοπεδική. Με έμφαση στη δημιουργία ορθοπεδικών εμφυτευμάτων και προσθετικών για ζώα, η Bio3Dvet ξεχωρίζει για την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ενίσχυση της κτηνιατρικής φροντίδας.

Tekmon

Η Tekmon, μια ελληνική Startup με έδρα τα Ιωάννινα και έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα ψηφιοποίησης διαδικασιών των επιχειρήσεων ειδικά σε έργα με ομάδες που βρίσκονται σε εξωτερικά σημεία. Με γραφεία στα Ιωάννινα, την Αθήνα και το Λονδίνο, η Tekmon έχει παρουσία στους τομείς της ενέργειας, της υγείας και της ασφάλειας, όπου έχει εφαρμοστεί με επιτυχία από εταιρείες όπως η DS Smith.

Hotelier Pro

Η Hotelier Pro, μια Startup με έδρα τα Ιωάννινα έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό διαχείρισης καταλυμάτων. Το κορυφαίο προϊόν της εταιρείας, το Hotelier Pro, είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, όπως online κρατήσεις, διαχείριση καναλιών, της καθαριότητας αλλά άλλες αναφορές και επικοινωνίες.

iFrame Design Studio

Το iFrame Design Studio, με έδρα τα Ιωάννινα, είναι ένας δημιουργικός κόμβος που ειδικεύεται στη γραφιστική, το σχεδιασμό ιστοσελίδων και την παραγωγή προσαρμοσμένων γραμματοσειρών για την παγκόσμια αγορά.

IQ Soft

Η IQ Soft, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία λογισμικού και υλικού, εδρεύει στα Ιωάννινα και ιδρύθηκε ως πάροχος λύσεων παρακολούθησης για μηχανικούς. Ειδικεύεται σε ψηφιακές λύσεις παρακολούθησης έργων με μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων (TBM) με τα προϊόντα της να χρησιμοποιούνται σε μεγάλα έργα στη Μέση Ανατολή.

CoΤheta

Είναι μια Startup που δραστηριοποιείται στην έρευνα, ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, συστημάτων και διαδικασιών σύνθετων έργων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς.

Future Intelligence
Δραστηριοποιείται στους τομείς των ασύρματων επικοινωνιών μεγάλης και μικρής εμβέλειας έχοντας ως πυλώνες δράσης την κατασκευή ενσωματωμένων συστημάτων, την παροχή υπηρεσιών και την επιστημονική έρευνα αυτών.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #49

 

Δείτε επίσης:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις