Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κυβερνοεπίθεση στη Ferrari- Λύτρα ζητούν οι χάκερς

Οι χάκερς είχαν πρόσβαση στα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των πελατών της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Επίθεση ransomware δέχθηκε η Ferrari με αποτέλεσμα να εκτεθούν προσωπικά δεδομένα των πελατών της. Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι χάκερς είχαν πρόσβαση στα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των πελατών της.

«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε για ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας στη Ferrari, κατά το οποίος ο δράστης μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό συστημάτων στο περιβάλλον πληροφορικής μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, σε επιστολή του προς τους πελάτες που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση.

Με βάση τη μέχρι στιγμής έρευνά της, η Ferrari είπε ότι δεν έχουν κλαπεί πληροφορίες πληρωμής ή στοιχεία για αυτοκίνητα που έχουν ήδη πωληθεί ή παραγγέλθηκαν. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των πελατών της που επηρεάστηκε από την επίθεση, ούτε το πώς και πότε παραβιάστηκαν οι servers της.

Από την άλλη, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι υπήρξε και αίτημα για λύτρα, το οποίο όμως απορρίφθηκε άμεσα από τους νομικούς της, σύμφωνα με την ίδια. Βέβαια, το ύψος του ποσού που ζητήθηκε δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις