Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δεν θα πιστεύετε πόσο αξίζει σήμερα το Twitter

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της, σε λιγότερο από έξι μήνες μετά την εξαγορά της από τον Ίλον Μασκ

Η εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ολοκληρώθηκε στις 27 Οκτωβρίου, συνεχίζει να απασχολεί τόσο τα ΜΜΕ, όσο και τους αναλυτές διεθνώς. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε να μεταμορφώσει πλήρως την πλατφόρμα, ωστόσο, οι αποφάσεις του μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχουν βοηθήσει την εταιρεία, αλλά αντιθέτως έχουν κατακρημνίσει την αξία της. Πιο συγκεκριμένα, λιγότερο από έξι μήνες μετά την εξαγορά, η αξία του Twitter έχει πέσει στα 20 δισ. δολάρια.

Η παραπάνω πληροφορία αναφέρεται σε ένα email που μοιράστηκε ο Μασκ με υπαλλήλους της Twitter, το οποίο έφερε στο φως η Wall Street Journal. Ειδικότερα, στο σχετικό email ο Μασκ φέρεται να είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μετοχές ως πληρωμή, με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της επιχείρησης που πλέον υπολογίζεται σε περίπου 20 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη WSJ, η δυνατότητα ρευστοποίησης θα έρθει σε περίπου έναν χρόνο, όταν οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν μέρος των ιδίων κεφαλαίων τους. Συγχρόνως, οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα προαίρεσης σε τέσσερα χρόνια.

Στο επίμαχο email ο Μασκ φέρεται να περιέγραψε το Twitter ως μία «αντίστροφη Startup» εξαιτίας των γρήγορων διαδικασιών, με τις οποίες αναδιαμορφώνεται η πλατφόρμα.

Τέλος, η WSJ αποκάλυψε ότι η Fidelity, ένας από τους συν επενδυτές που υποστήριξαν την εξαγορά του Twitter, μείωσε το μερίδιό της στην επιχείρηση κατά 56% τον Νοέμβριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις