Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ανθεκτικές” οι Βρετανικές startups σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο

Το 93% των Βρετανικών startups κατάφερε να αντέξει κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας τους, έναντι μέσου όρου της τάξεως του 83% που ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως καταδεικνύεται σε έρευνα που διενήργησε η Rosseau Associates.

Η βρετανική startup σκηνή είχε περισσότερο υγιή παρουσία, αντοχή και μακροημέρευση εν συγκρίσει με τις άλλες δύο ισχυρές Ευρωπαϊκές οικονομίες, τη Γαλλία (79%) και τη Γερμανία (78%), ενώ παράλληλα βίωσε την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη στη Γηραιά Ήπειρο.

Όπως επισημαίνει η Rosseau Associates, αυτό είναι αποτέλεσμα της χαλαρής εργατικής νομοθεσίας που ισχύει στην Αγγλία, γεγονός που διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό την εξεύρεση του κατάλληλου εργατικού δυναμικού.

Anna Soubry, Bennett
Η Anna Soubry, υπουργός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Σημαντικός, όμως, ήταν και ο ρόλος των επιμέρους κυβερνητικών δράσεων, όπως λ.χ. η απαλλαγή φόρων για Έρευνα και Aνάπτυξη (R&D) μέσω της οποίας οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν ένα πρόσθετο 125% από τα νόμιμα κόστη R&D που σχετίζεται με το φορολογήσιμο εισόδημά τους.

Επιπροσθέτως, η νέα βρετανική κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτιστο μέλημά της τον περιορισμό της γραφειοκρατίας για τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις τουλάχιστον κατά 10 δισεκατομμύρια λίρες την προσεχή πενταετία.

Αρκεί να υπογραμμιστεί πως η Anna Soubry διορίστηκε ως η πρώτη υπουργός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, εκπροσωπώντας τα συμφέροντά τους στη νέα βρετανική κυβέρνηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις