Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Yageo: «Άνοιγμα» στην Ευρώπη με επένδυση εκατομμυρίων στη Β. Μακεδονία

Η επένδυση ξεπερνά τα 205 εκατομμύρια ευρώ

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων Yageo Corporation με έδρα την Ταϊβάν θα επενδύσει πάνω από 205 εκατομμύρια ευρώ (225 εκατομμύρια δολάρια) στη Βόρεια Μακεδονία τα επόμενα δέκα χρόνια ως μέρος των σχεδίων για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη.

Η προβλεπόμενη επένδυση περιλαμβάνει νέες μονάδες παραγωγής στις ζώνες τεχνολογικής βιομηχανικής ανάπτυξης (TIDZ) στις πόλεις των Σκοπίων και του Στιπ, ανέφερε η Yageo σε δελτίο τύπου.

Το άνοιγμα πάνω από 3.900 νέων θέσεων εργασίας σχεδιάζεται στο πλαίσιο της επενδυτικής συμφωνίας που υπεγράφη στην Ταϊπέι μεταξύ της διοίκησης της Yageo και του διευθυντή της TIDZ, Jovan Despotovski.

«Με στρατηγική γεωγραφική θέση, σταθερό νομισματικό και ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον και εργατικό δυναμικό υψηλής ειδίκευσης με ανταγωνιστικό κόστος εργασίας, η Βόρεια Μακεδονία είναι ιδανική τοποθεσία για τον Όμιλο Yageo, προκειμένου να συνεχίσει να επεκτείνει την επιχειρηματική του κλίμακα στην Ευρώπη», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Yageo Pierre Chen.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων Kemet Corporation με έδρα τις ΗΠΑ, θυγατρική της Yageo, λειτουργεί ήδη δύο εργοστάσια και ένα κέντρο Ε&Α στη Βόρεια Μακεδονία.

Η ιδρυθείσα το 1977 Yageo, είναι ένας παγκόσμιος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ανταλλακτικών μιας σειράς προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων αντιστάσεων, πυκνωτών, επαγωγέων, μετασχηματιστών, ηλεκτρονόμων, κεραιών, ασύρματων εξαρτημάτων και εξαρτημάτων προστασίας κυκλωμάτων. Η εταιρεία απασχολεί 40.000 προσωπικό σε 29 γραφεία πωλήσεων, 49 εργοστάσια και 20 κέντρα Ε&Α σε 24 χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις