Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pi: Ένα chatbot με χιούμορ που ήρθε για να «κατακτήσει» τον κόσμο

Το Pi κατασκευάστηκε από την Inflection AI, την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές της DeepMind και του LinkedIn

Μετά την τεράστια επιτυχία του ChatGPT της OpenAI έρχεται ένα νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο υπόσχεται να «κατακτήσει» τον κόσμο και μάλιστα όχι μόνο με τις εξαιρετικές του ικανότητες, αλλά και με την «προσωπικότητα» και το «χιούμορ» του. Πιο συγκεκριμένα, η Inflection AI, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές της DeepMind και του LinkedIn, παρουσίασε το Pi, ένα chatbot, το οποίο όπως λέει είναι φιλικό και παιχνιδιάρικο.

«Το Pi είναι εδώ για να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε σκέψεις και συναισθήματα, να εκφραστείτε και να πάρετε δύσκολες αποφάσεις. Όποτε θέλετε να συζητήσετε κάτι, είναι το αυτί που σας ακούει», δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας. «Το Pi γνωρίζει πολλές πληροφορίες, αλλά ξέρει πώς να είναι σύντομο. Στόχος του είναι να μετατρέψει την περιήγηση στο διαδίκτυο σε συζήτηση. Απλά πείτε ό,τι θέλετε και το Pi θα σας δώσει απαντήσεις και ιδέες με όσες ή όσες λεπτομέρειες θέλετε», πρόσθεσαν.

Στο πλαίσιο μιας ζωντανής επίδειξης το Pi εμφανίστηκε να τελειώνει τις απαντήσεις του με μια ερώτηση προς τον χρήστη, ενθαρρύνοντας έτσι τον διάλογο.

Ωστόσο, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης  εξακολουθεί να κάνει λάθη, αλλά εκείνοι φροντίζουν να το βελτιώνουν συνεχώς.

«Είναι ακόμα νωρίς και προς το παρόν, δεν μπορείτε να βασιστείτε πλήρως σε όλα όσα λέει. Παρακαλούμε ελέγξτε αυτά που σας λέει το Pi. Αν κάνει κάποιο λάθος, απλά ενημερώστε το ώστε να μάθει για την επόμενη φορά, συμβουλεύουν τους χρήστες οι υπεύθυνοι της Inflection AI.

Κατά την παρουσίαση του Pi ο διευθύνων σύμβουλος της Inflection AI, Mustafa Suleyman, ανέφερε ότι το chatbot έχει σχεδιαστεί για χαλαρή, υποστηρικτική και ενημερωτική συζήτηση και μερικές φορές μπορεί να είναι αστείο και δημιουργικό. «Το Pi είναι κατάλληλο για προσωπικές καθημερινές εργασίες, αλλά όχι για τη δημιουργία κώδικα ή δοκιμίων», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακόμα, η εταιρεία έχει επίσης αφιερώσει πολύ χρόνο στην εκπαίδευση του συστήματος για να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζει τις πολιτικές συμπεριφοράς.

«Ο στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ξέρει πάντα ότι είναι τεχνητή νοημοσύνη και ότι δεν προσπαθεί ποτέ να μιμηθεί τον άνθρωπο. Έτσι, υπενθυμίζει συχνά στον ανθρώπινο χρήστη ότι πρόκειται για τεχνητή νοημοσύνη», σημείωσε ο Suleyman.

Οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν με το Pi σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το WhatsApp, το Instagram και το Facebook.

Η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν (δυστυχώς δεν μιλάει ακόμη ελληνικά), αν και δεν αποκλείεται η εταιρεία να ξεκινήσει premium συνδρομές στο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις