Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κίνα: «Μπλόκο» στις αποστολές τσιπ από την αμερικανική Micron Technology

Το Πεκίνο θεωρεί ότι η εταιρεία αποτελεί «κίνδυνο εθνικής ασφάλειας»

Κορυφώνεται ο «πόλεμος» Κίνας-ΗΠΑ για τους ημιαγωγούς, καθώς το Πεκίνο απαγόρευσε τις αποστολές της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής τσιπ μνήμης, Micron Technology, στη χώρα. Όπως μεταδίδει το South China Morning Post (SCMP) η Κίνα θεωρεί πως η Micron αποτελεί «κίνδυνο εθνικής ασφάλειας».

Η ίδια η Micron Technology, η οποία έχει την έδρα της στο Αϊντάχο, δήλωσε πως ήταν ενημερωμένη για την απόφαση του Πεκίνου και πλέον εξετάζει τα επόμενα βήματά της. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε συζητήσεις με τις κινεζικές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Κίνα είναι μια σημαντική χώρα για την Micron Technology, καθώς πέρυσι το 11% των εσόδων της προήλθαν από αυτήν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο το Γραφείο Επιθεώρησης Κυβερνοασφάλειας της Κίνας υπό τη Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) είχε δηλώσει ότι ερευνούσε τη Micron. Σήμερα η CAC ανέφερε ότι απέτυχε να περάσει έλεγχο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η αναθεώρησή της για την εταιρεία αποκάλυψε «σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, θέτοντας σημαντικούς κινδύνους για την αλυσίδα εφοδιασμού υποδομής πληροφοριών ζωτικής σημασίας της Κίνας και για την εθνική μας ασφάλεια».

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι «αντιτίθεται σθεναρά σε περιορισμούς που δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις