Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SoftBank: Σε συζητήσεις για την απόκτηση του 25% της Arm από το Vision Fund 1

Οι συζητήσεις έρχονται καθώς η SoftBank ετοιμάζεται να εισαγάγει την Arm στο Nasdaq τον επόμενο μήνα με αποτίμηση 60 έως 70 δισ. δολαρίων

Η SoftBank βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του υπόλοιπου μεριδίου 25% της Arm από το Vision Fund 1 που δεν κατέχει άμεσα, τον επενδυτικό βραχίονα των 100 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, οι συζητήσεις έρχονται καθώς η SoftBank ετοιμάζεται να εισαγάγει την Arm στο Nasdaq τον επόμενο μήνα με αποτίμηση 60 έως 70 δισ. δολαρίων.

Σε περίπτωση που οι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και του Mubadala του Άμπου Ντάμπι, θα έχουν άμεσα απροσδόκητα κέρδη. Οι συγκεκριμένοι επενδυτές μετρούν απώλειες μετά την αποτυχία πολλών από τις επενδύσεις της SoftBank σε Startups, όπως η WeWork και η Didi Global.

Η εναλλακτική λύση, δηλαδή το να αφήσει το VF1 να πουλήσει τις μετοχές του στην Arm στο χρηματιστήριο με την πάροδο του χρόνου μετά την αρχική δημόσια προσφορά (IPO), θα έπαιρνε τουλάχιστον ένα έως δύο χρόνια, δεδομένου του μεγέθους του μεριδίου. Επίσης, θα ήταν  πιο ριψοκίνδυνη για τους επενδυτές του fund, καθώς είναι πολύ πιθανό οι μετοχές της Arm να πέσουν μετά την IPO.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις