Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κρατικό Ιρλανδικό venture fund 500.000 ευρώ για διεθνείς startups!

Χρηματικό δέλεαρ της τάξεως των 50.000 ευρώ σε 10 διεθνείς όσο και πολλά υποσχόμενες startups που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ιρλανδία προσφέρει η εκεί κυβέρνηση μέσω της δημιουργίας του Competitive Start Fund, ενός νέου venture fund με… προίκα 500.000!

Συγκεκριμένα, το Competitive Start Fund θα παρέχει ρευστότητα από 50.000 ευρώ σε 10 πετυχημένες startups προκειμένου να δραστηριοποιηθούν σε τομείς όπως οι διεθνείς κατασκευές και οι υπηρεσίες διεθνούς εμπορίου. Το εν λόγω venture fund αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής προσέγγισης που επιχειρεί η Ιρλανδία για την αύξηση του πλήθους των high potential startups (HPSUs), που με τη σειρά τους θα απασχολούν περισσότερα από 10 άτομα  και θα πραγματοποιούν εξαγωγικές πωλήσεις που θα ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ εντός τριετίας.

Richard Bruton_Ireland_702x336
O Ιρλανδός Υπουργός Εργασίας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Richard Bruton.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιρλανδός Υπουργός Εργασίας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Richard Bruton: “Απώτερος σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε διεθνείς entrepreneurs και μέλη της πολυπληθούς Ιρλανδικής διασποράς έτσι ώστε να εκκινήσουν και αναπτυχθούν επιχειρηματικά στην Ιρλανδία”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση ενδιαφέροντός τους από την Τετάρτη, 26 Αυγούστου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις