Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πλήρης «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση για την Nissan στην Ευρώπη

Από εδώ και στο εξής όλα τα νέα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά

Μόνο ηλεκτρικά θα είναι από εδώ και στο εξής όλα τα νέα μοντέλα της Nissan στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στόχος της Nissan είναι μέχρι το 2030 να έχει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της.

«Δεν υπάρχει γυρισμός τώρα. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Οι Κινέζοι ανταγωνιστές έρχονται μαζικά. Οι Κινέζοι κινήθηκαν πολύ ταχύτερα από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο CEO της Nissan, Makoto Uchida.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρουσιάσει 19 ηλεκτρικά παγκοσμίως μέχρι το 2030. Τουλάχιστον δύο από αυτά θα προσφέρονται στην Ευρώπη, καθώς η Nissan έχει ήδη επιβεβαιώσει τα σχέδια για έναν διάδοχο του Micra και ένα άλλο μοντέλο, το οποίο θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Sunderland της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Εκτός από τα ηλεκτρικά μοντέλα η Nissan θέλει να εξελίξει και τις μπαταρίες της, καθώς έχει ως στόχο να απεμπλακεί από το κοβάλτιο. Αυτό αναμένεται να μειώσει το κόστος των μπαταριών κατά 65% μέχρι το οικονομικό έτος 2028. Την ίδια περίπου περίοδο, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει και ένα ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία στερεάς κατάστασης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις